Helge Haugen, Martin Andresen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Helge Haugen, Martin Andresen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

VIF-Tromsø på oddsen

Det går mot en jevn og målfattig affære på Ullevaal mandag kveld.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 6. april, frist kl. 18.55:
96 Vålerenga - Tromsø - over/under 2,5 B 1,70
102 Djurgården - Örebro H 1,90

Totalodds: 3,23

Ingen målfest i vente
Tippeliga. Vålerenga var sjanseløse på Lerkendal i premieren. Andresens utvalgte hadde et spillemessig overtak mot Aalesund sist, men det var verken overraskende eller så fryktelig ufortjent at sunnmøringene utlignet og dro i land ett poeng. Ingen store fraværsproblemer.

Tromsø har hatt en ganske lik innledning på sesongen. Imponerte ikke i 1-1-oppgjøret i Ålesund, mens RBK-kampen trolig hadde forløpt veldig annerledes om "Gutan" hadde fått uttelling på en av de mange, store sjansene de hadde på stillingen 0-0. En håndfull spillere har ikke trent for fullt de siste dagene, men kun Yndestad (f) ser ut til å gå glipp av kampen. Ny i troppen er hjemvendte Lars Iver Strand (m), som har kommet på lån fra nettopp VIF.

Vålerenga savner spissen som leverer mål på bestilling. På motsatt banehalvdel står et lag som nok har terpet defensiv organisering og kynisme etter fire baklengs sist. Vi tror på et målfattig oppgjør og slår til på 1,70 for maksimalt to mål i kampen.

Vertene med ny giv
Allsvenskan. Djurgården hadde en turbulent sesong med langt flere nedturer enn høydepunkter i fjor, da en rekke skadefravær preget mesteparten av sesongen. I vinter har et nytt trenerteam tatt over og flere nye spillere kommet til. Den nye sjefen, Zoran Lukic, har vært forskånet for skader i oppkjøringen, og har kun et par fravær av overkommelig betydning til denne premieren.

Örebro gjorde det sterkere enn forventet med 7. plass i 2008, fire poeng foran dagens motstander. Gode resultater i treningskampene frem mot seriestart, der de har målt krefter mot heller ordinær motstand. Fire spillere er ut med langtidsskade.

Poengdeling i begge innbyrdes forrige sesong. Djurgården kommer i en ny og ventelig forbedret utgave her, 1,90 er godt nok til spill.

Vurdert av Magnus Wattne