Barry Ferguson  (Foto: Str/REUTERS)
Barry Ferguson (Foto: Str/REUTERS)

Skotsk duo utestengt på livstid

Knallhard straff for Skottlands tørste duo.

Det ble noen øl for mye på Allan McGregor og Barry Ferguson etter tapet for Nederland. Så mange at det skotske fotballforbundet nå straffer de to knallhardt.

- I lys av hendelsene de siste dagene og samtaler mellom landslagssjef og forbundssjef, er det blitt bestemt at Barry Ferguson og Allan McGregor ikke lenger er aktuelle for spill for Skottland, sier en talsmann for forbundet.

- Dette grepet er tatt for det beste for laget, supporterne og landet.

De to ble sittende i baren gjennom natten og til lunsjtider dagen etter på spillerhotellet. Straffen var først å bli vraket til kampen mot Island, før de nå altså utestenges for alltid.

Anger til ingen nytte
Ferguson har i tillegg mistet kapteinsbindet i Glasgow Rangers etter fylleskandalen.

- Jeg angrer dypt det som skjedde forrige helg og det som har skjedd gjennom uken og unnskylder fra hele hjertet for skammen jeg har påført Skottland, Rangers, supporterne og mine venner og familie, sier Ferguson.

Hans klubb- og tidligere landslagskollega fikk sin første kvalikkamp fra start i skottenes mål mot Nederland. Det skulle vise seg å også bli den siste.

- Jeg var utrolig glad da jeg ble valgt forrige helg og er veldig lei meg for det som skjedde. Jeg er utrolig skuffet over at jeg ikke vil få flere kamper for Skottland, sier Rangers-keeperen.