Amazon Grimstad  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Amazon Grimstad (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Amazon Grimstad får poengstraff

Toppserien-klubben er innstilt til fire poeng i trekk.

- Dette er trist og vi burde ha fått muligheten til å forklare oss før slike tiltak blir satt ut i livet, sier styreleder Hans Inge Sævareid.

TV2 Sporten snakket med ham minutter etter at han fikk beskjeden om at Forbundsstyret har anmeldt klubben til Doms- og sanksjonsutvalget for brudd på klubblisensbestemmelsene.

Innstillingen er trekk av fire poeng.

Etter det TV2 Sporten kjenner til mener Forbundsstyret at Amazon Grimstad budsjetterte alt for optimistisk for å sikre seg lisens for 2009. Dette avviser klubben.

- Vi lurer ikke de som tar i mot tallene fra oss. Vi har vært helt åpne på alle prosesser i klubben og jeg synes at vi burde vært advart. Forbundet kunne tatt kontakt med oss før de gikk til en anmeldelse og da ville dette vært forklart og avklart, sier Sævareid.

Amazon Grimstad får nå muligheten til å forklare seg før Doms- og sanksjonsutvalget kommer med sin dom og styrelederen tror klubben slipper poengstraff.

- Jeg har tro på at vi begynner med null poeng og ikke minus fire. Vi har ikke kjørt klubben i grøften. Vi har budsjettert optimistisk og kall det gjerne amatørmessig, men jeg tror at forbundet vil lytte til de forklaringene vi har, sier Sævareid.

Også Amazon-trener Tor Martin Hegrenes er skuffet.

- Første reaksjonen min er at det er veldig bittert. De andre lagene vil starte med et godt forsprang, og vi må da kanskje senke de målsettingene vi har satt oss før sesongen. Jeg håper i så fall at straffen er rettferdig og alle klubbene blir behandlet likt, sier han til TV 2 Sporten.

Og legger til:

- Det har vært økonomiske problemer i Amazon, det er ingen hemmelighet. Men mitt fokus er ett hundre prosent på det sportslige, og da føles det som om vi rammes personlig for ting vi ikke kan noe for. Men igjen, hvis man skal spille i Toppserien, så må man ha et økonomisk fundament.