Viking supporter (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Viking supporter (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Supporterne ønsker Norge velkommen

Landslaget tas imot med åpne armer ute i Fotball-Norge.

Det norske landslaget - med Morten Gamst Pedersen og Martin Andresen i spissen - ble møtt med pipekonsert i privatlandskampen mot Finland onsdag.

TV 2s fotballekspert Mini har oppskriften klar på hvordan man kan unngå fremtidig buing fra publikum:

- Man burde flytte landskampene, i hvert fall treningskampene, ut av Oslo og til distriktene. Der vil landslaget møte et publikum som tar de imot på en mye bedre måte, sier Mini til TV 2 Sporten.

Det ville blitt mindre piping i Stavanger enn i Oslo.

Les også: - Flytt landskampene ut av Oslo

- Mindre piping - mer fest
Helt riktig, sier supporterklubbene i de største norske byene.

- Det hadde vært kjempestort å få landslaget til Stavanger. Jeg tror en landskamp på Viking Stadion enkelt ville blitt utsolgt, sier leder i Vikinghordene, Geir Inge Fiskebekk, til TV 2 Sporten.

- Og jeg tror bestemt det ville blitt mye mindre piping her enn i Oslo. Stavanger-folket ville vært opptatt av å lage fest, legger han til.

Ville du gått på landskamp i hjembyen? Si din mening under!

- Garantert fullsatt
Samme tone er det i Bergen.

- En landskamp på Brann Stadion ville blitt en folkefest. Det skulle også bare mangle, siden det ville vært en stor glede å gå på landskamp i egen by, sier leder i Brann Bataljonen, Frode Hellebø, til TV 2 Sporten.

Også i Trondheim, en by som er godt vant med internasjonale fotballkvelder, tas Minis forslag imot med åpne armer.

- En landskamp på Lerkendal er bare positivt. Det hadde garantert blitt fullsatt og god stemning, sier talsperson til Kjernen, supporterklubben til Rosenborg, Arnt Furunes til TV 2 Sporten.

- Vi er blitt vant til internasjonale storkamper her i Trondheim fra før, gjennom europacupdeltakelsen til Rosenborg. Men en landskamp ville likevel blitt en happening som hadde skapt stor entusiasme, tror Furunes.

Les også: Gamsten varsler make up-sex med publikum

- Vekk fra Østlandet
Mini lanserte i sitt forslag blant annet Fredrikstad som en mulig arena for landskamp.

Fotballfansen i Plankebyen er positive, men tror likevel en eventuell privatlandskamp utenfor Oslo bør legges vekk fra Østlandet.

- Det hadde utvilsomt vært veldig morsomt å se landslaget her i byen. Samtidig er det ikke så vanskelig for oss her i Fredrikstad å komme til Ullevaal og se Norge. Derfor bør Vestlandet eller Midt-Norge stille først i køen, sier talsperson for Plankehaugen, Jaran Berg, til TV 2 Sporten.

Se reportasje om Morten Gamst Pedersens gest her:

295752