FORNÆRMET:   Bjørn Helge Riise hadde lagt løpet litt selv, sier Tom Walderhaug i Stormen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
FORNÆRMET: Bjørn Helge Riise hadde lagt løpet litt selv, sier Tom Walderhaug i Stormen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Rekdal ber AaFK-fansen hylle Riise

Bjørn Helge Riise ble møtt med grov sjikane da han gjestet Color Line Stadion i fjor. Nå vil Kjetil Rekdal at AaFK-fansen hyller eksil-sunnmøringen.

Color Line Stadion, Ålesund(TV 2 Sporten): Søndag er Bjørn Helge Riise tilbake på Color Line Stadion for første gang siden ålesunderne sjikanerte sitt bysbarn på det grovestefra tribunen 2. november i fjor.

Lillestrøm-spilleren innrømmer at skjellsordene fra tribunen var harde å svelge.

- Det var sårt. Jeg har bodd i Ålesund over halve livet. Jeg har famile og kompiser der som var tilstede på tribunen. Så det var kjipt, sier Bjørn Helge Riise til TV 2 Sporten.

Hetset
Flere ganger i løpet av kampen mellom Aalesund og Lillestrøm begynte en gruppe supportere å synge "sønn av ei hore" samtidig som de gjorde obskjøne bevegelser mot den utflyttede ålesunderen.

- Hvorfor skjedde det?

- Det vet jeg ikke. Det var noen få som begynte, så bare ballet det på seg.

- Er du et hatobjekt for Aalesund-supporterne?

- Nei, jeg håper da ikke det. Aalesund var hjembyen min, jeg er oppforstret i klubben og jeg er fortsatt glad i den. Så det blir litt sårt og høre slik drittslenging, sier Lillestrøm-spilleren som ble kåret til banens beste i gårsdagens landskamp mot Finland.

Rekdal tar affære
- Et absolutt lavmål, utbrøt Kjetil Rekdal etter kampen i fjor.

Nå ber han hjemmepublikum om å skjerpe seg og gi Bjørn Helge Riise en unison hyllest når han kommer på søndag.

- Jeg mener helt ærlig at publikum bør gi Bjørn Helge Riise han en fantastisk applaus når navnet hans blir lest opp før kampen, sier Rekdal.

- Men etterpå kan de pipe så mye de vil. Gjerne mot hele Lillestrøm-laget. Men det må skje på ærlig vis og i verdige former. Ikke slik som sist, det hører ikke hjemme noen plass, sier Aalesund-treneren.

Revansjesugen
Til tross for den ekle opplevelsen i fjor, gleder Riise seg til søndagens oppgjør

- Vi er revansjesugne etter 0-3 tapet forrige gang. Det blir en tøff kamp og jeg håper begge lag og supportere bidrar til å skape gode opplevelser. Og husk - det er unger til stede, smiler han lurt.