Røa jubler etter at de vant Toppserien i 2011. (Foto: TV 2/)
Røa jubler etter at de vant Toppserien i 2011. (Foto: TV 2/)

Vil ha barnepass i Toppserien

Røa-mødrene Camilla Huse og Kristine Edner Wæhler tror organisert barnepass hadde hevet snittalderen i Toppserien.

Toppserien har en gjennomsnittsalder på 22 år. Tidligere har Stabæk-trener Jan Aksel Opsahl Odden uttalt at det er for ungt og at Toppserien da blir for amatørmessig.

Røas Kristine Edner Wæhler og Camilla Huse er blant de få som har gjort comeback etter fødsel.

- Det er klart det er en utfordring for å få dagen til å gå opp. Vi må planlegge hver eneste dag for å få det til å gå rundt, sier Edner Wæhler til TV 2 Sporten.

- Jeg synes det er kjempekoselig å ha barn og spille fotball. Men vi er avhengig av at familie, venner og trenere stiller opp. Vi trenger et godt støtteapparat og mye vilje for å være fotballspiller og mamma. I tillegg må vi jo ha en jobb ved siden av for å få inn penger, fortsetter Huse.

Barnepass hadde hjulpet
Røa-spillerne tror barnepass i regi av klubben eller Norges Fotballforbund hadde lokket flere Toppseriespillere tilbake til banen.

- Vi trenger et godt støtteapparat rundt oss, sier Huse og får støtte av Edner Wæhler.

- Hvis man hadde hatt ressurser til å kjøpe spillerne fri fra jobb eller ha en som passer på barna under treningen, så hadde nok det gjort det enklere. Det kunne nok ført til at noen spillere kunne fortsatt litt lenger, tror Edner Wæhler.

Toppform etter fødsel
Selv har Røa-spillerne gjort mange gode erfaringer med comebacket sitt, og anbefaler flere å prøve det.

- Jeg sliter egentlig mer med kneet enn med ettervirkningene fra fødselen, og føler meg i veldig god form nå, mener Edner Wæhler.

- Og Camilla er jo i sitt livs form! Vi hadde løpetest her om dagen og hun slo alle. Så hun er nok bedre enn noen gang, fortsetter hun.

Selv har Edner Wæhler ett barn, mens Huse har to.