signe tynning god morgen norge (Foto: Åshild Amland)
signe tynning god morgen norge (Foto: Åshild Amland)

- "Pappa la alltid egget i påsken"

Les hva Signe mente i artikkelen under. God morgen Norge intervjuet Signe Tynning om påsken og tradisjoner. Hun slapper aller mest av foran tv'en.

Hva betyr påsken for deg?

Den betyr ferie sammen med familien og helst å være på fjellet.

Har du faste påsketradisjoner?

Det blir det vanlige som påske-egg , påskeskirenn og krim, både i bokform og på tv.

Pynter du med påskepynt?

Det gjorde jeg før, men ikke nå lenger. Jeg pleier å kjøpe med meg en hyggelig bukett med tulipaner. Det pynter fint opp på hytta.

Hva spiser du på påskeaften?

De siste årene har vi spist lammelår. Det blir litt masete for meg som står for middagen og er i arrangementkomiteen for det lokale skirennet. De andre går på skirenn og sitter i solveggen, mens jeg stresser rundt mellom matoset og premieutdelingen. Men det blir alltid hyggelig til slutt, sier Signe med et smil.

Hva pleier du å lese i påsken?

Jeg leser gjerne krim og det jeg ellers ikke for tid til. Nå er jeg i gang med «Klasskamerater» skrevet av en anonym forfatter fra Kagges Forlag. Jeg ser også mye på tv og koser meg med både påskenøtter og krimserier. Det er foran tv'en jeg slapper mest av.

Har du lyst til å anbefale en bok?

Da vil jeg anbefale «Drageløperen» eller « Tusen stålende soler» begg av forfatteren Khaled Hosseini.

Hvis du reiser bort, hva velger du, fjell eller sjø?

Det blir fjell og ski for meg og familien, selv når påsken er sent. Men jeg er veldig forsynt når påsken er slutt. Da blir skiene renset for klister og lagt vekk.

Ditt beste påskeminne?

I hele min barndom dro vi til Solheimstulen Høyfjellseter på Hardangervidda. Pappa sa alltid at påsken var den beste tiden. Kanskje ikke rart når jeg tenker på at alle vi tre barna er født nøyaktig 9 måneder etter påske, smiler Signe med et glimt i øyet. I 20 år dro familien Tynning til Solheimstulen.

Se hvor Signe dro i påsken da hun var barn