kikertsuppe
kikertsuppe

Kikertsuppe

Servert med fylte tortillas.

1 løk

2 fedd hvitløk

1 rød chili

1 ss olivenolje

1 boks hermetiske knuste tomater

4 dl vann

1 grønnsakbuljongterning

1/ 2 g safran (kan erstattes av gurkemeie)

1 dl hvitvin ( kan erstattes av buljong)

1 dl linser

1 boks kikerter

salt, pepper

Rens og finhakk løk, hvitløk og chili og surr mykt i olje.
Tilsett alle ingrediensene med unntak av kikerter og kok opp.
La småkoke i 10-15 min.
Hell laken av kikertene og skyll dem godt før de tilsettes i suppen.
Kok opp og la alt bli gjennomvarmt, smak til med salt og pepper og litt urtekrydder.
Du kan legge1 ss yoghurt i hver suppe tallerken ved servering.
Server med en bit fylt tortilla.

Fylte tortillas:

4 stk tortillas, gjerne grove

ca 100 g revet ost eller ost i skiver

1 rødløk

4 skiver skinke

10 basilikumblader

Legg halvparten av osten på 2 stk tortillas.
Legg over rødløk i ringer, skinke og basilikum.
Legg over resten av osten og legg en tortilla over hver.
Klem godt sammen.
Stek i stekepanne på svak varme på begge sider, til osten har smeltet og tortillaen har blitt gyllenbrun.
Skjær i "bløtkake" stykker og server til suppen.

Her sr du mer. 295317

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no