helene rask
helene rask

Helene Rask slått konkurs

Har over 200.000 kroner i gjeld.

«God kveld Norge» kunne lørdag avsløre at Helene Rask måtte møte i retten i dag.

- Det stemmer at jeg skal i retten vedrørende Rask Models AS. Dette er noe jeg har vært klar over i lengre tid så det kommer ikke som noe sjokk på meg, skrev Helene Rask på bloggen sin, seint søndag kveld.

I dag ble det altså åpnet konkurs i den tidligere glamourmodellens selskap i Oslo byfogdembede. Side2 melder at gjelden i selskapet er på i overkant av 200.000 kroner.

Ifølge nettstedet skylder Helene Rask 180 000 kroner til Skatt Øst, mens hun i tillegg har 40-50 000 kroner i utestående til andre kreditorer. Det skal ikke være noen verdier i selskapet hvor det nå åpnes konkurs.

Ifølge Hegnar Online blir ni modeller nå arbeidsledige som følge av konkursen.

Se video: Av Helene Rask på KjendisNorge

Knust av finanskrisen

Rask ønsket ikke å kommentere saken overfor «God kveld Norge» i forrige uke, men røper nå hva som har gått galt på bloggen.

- Det siste året har gått litt i motbakke for mitt lille AS, det vi selger er prikken over i`en og i en en tøff periode som finanskrisen har vært for mange har også vi fått merke endringen i markedet, forklarer hun den økonomiske krisen med.

TVNorge fastholdt overfor «God kveld Norge» at de ikke følte noe ansvar for at deres serie, «Glamourjentene», var et av prosjektene Rask hevder å ha tapt en del penger på.

På bloggen skriver Rask at hun tar det fulle ansvaret selv.

- Det er bare tull at de har noe med det og gjøre, det var jeg som valgte å si ja til serien selv om jeg ikke kunne forutse at innspillingen skulle ta så lang tid og heller ei bli så slitsomt. Det er uansett ingen andre som skal ha skylden for det, vi er da voksne mennesker som går med begge beina inn i et prosjekt, skriver hun.

Fortsetter virksomheten

Men på tross av motgangen, har ikke Helene tenkt å grave seg ned. Nå har planer om å fortsette sitt virke.

- For de som måtte være i tvil, det er fremdeles fult mulig og drive dette videre uten et As i ryggen. Jeg er som sagt inne i en evalueringsfase for å se hvor vi skal legge lista i fremtiden, skriver hun, og legger til:

- Rask Models er fremdeles mitt navn og baby prosjekt. Jeg er inne i en evalueringsfase for å se på byråets fremtid og eventuell omstrukturering som må til for å gi det nytt liv. Slik er det i alle bedrifter, dette er ikke unikt for min. Det handler om å tilpasse seg dagens marked og fortløpende vurdere sin egen situasjon. Selv er jeg ved godt mot, vet at jeg har gjort så godt jeg kunne. Vet mine sterke sider så vel som mine svake. Har lært utrolig mye og er bedre rustet for å lykkes i fremtiden da jeg vet hva jeg bør gjøre og ikke gjøre, skriver hun om fremtiden.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag kl. 22.10

Reprise på TV2 Zebra søndag kl. 21.35

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»