Didier Drogba (Foto: BULENT KILIC/AFP)
Didier Drogba (Foto: BULENT KILIC/AFP)

Sjekk denne trippelen

Afrikanske stjerner og suspenderte spanjoler står i fokus på søndagens oddsspill.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 29. mars, frist kl. 16.55:
36 Gimnastic Tarragona - Levante H 2,00
53 Ghana - Benin (0-1) H 1,52
54 Elfenbenskysten - Malawi (0-1) H 1,48

Totalodds: 4,50


Gjestene mest redusert
Segunda Division. To lag som ikke har vært i stand til å rykke opp til Primera igjen etter nedrykk for henholdsvis to og ett år siden. Formen er hakket bedre hos bortelaget.

Gimnastic savner Alba (m) i tillegg til angriperne Garcia og Casadesus. For gjestene ser det enda verre ut, spesielt i midtbaneleddet. Trioen Angel (f), Larrea (m) og Iborra (m) soner karantene etter kort i ulike farger sist. Pallardo (m) føyde seg samtidig til skadelisten, der ytterligere to midtbanespillere og toppscorer Geijo (a) allerede befinner seg.

Fire nye fravær var ikke hva bortelaget trengte. Gimnastic bør benytte anledningen, og det samme gjelder oddsspillerne til to ganger innsatsen.

Vertene leverer
VM-kvalifisering. Fifa-ranking: 34/86. Første kamp i gruppespillet. Ghana sjokkerte med finaletap for Kongo i African Nations Championship. Ble nummer tre som vertsnasjon i Afrika-mesterskapet for et år siden. Midtbanen og angrepet holder høy klasse med spillere som Essien, Muntari og Asamoah i rekkene. Mensah (f) og Amoah (a) er uaktuelle med skader.

Benin tok seg til denne fasen av kvalifiseringen via gruppeseier i en jevn mellomrunde. Algerie og Egypt ble for sterke i treningskamper i etterkant. Røk ut etter tre tap i gruppespillet i det kontinentale mesterskapet for et år siden. Eneste spiller med tilhold på øverste nivå i en europeisk liga, er Sessegnong (m) fra PSG. Kun to spillere fra den hjemlige serien er med i troppen, de øvrige holder med få unntak til i lavere divisjoner i Frankrike.

Klasseforskjell på lagene i favør Ghana. Gjestene har 11 baklengs på sine fire seneste, og ryker på et klart tap her under normale omstendigheter. Gruppens soleklare favoritt får tillit med 0-1 fra start.

Drogba tilbake
VM-kvalifisering. Fifa-ranking: 37/108 Hjemmelaget bør ikke få de helt store problemene med å ta seg videre fra en gruppe der Guinea og Burkina Faso er de øvrige konkurrentene.

Bronsefinaletapet i Afrika-mesterskapet for et år siden ble fulgt opp av seks kamper uten tap i mellomspillet til denne kvalifiseringen, uten at motstanden var særlig imponerende. Innsatsen i African Nations Championship tidligere i våres var under enhver kritikk med tap for både Tanzania og Zambia i gruppespillet. Drogba er tilbake etter lang tids fravær, og får følge av godt selskap på turen fra London i form av Chelsea-kollega Kalou, og Arsenals Kolo Toure og Eboue. Barca-midtbane Yaya Toure er ute med skade.

Malawi tok seg videre fra mellomspillet på bekostning av habile Kongo. To treningskamper i løpet av de siste fire ukene endte begge med tap for ordinær motstand. Mangler sin antatt beste spiss i Norrköpings Mwafulirwa. I tillegg kommer meget ubeleilige karantener på Sangala (f) og Kanyenda (a).

Hjemmelaget har et kravstort hjemmepublikum og enormt å bevise. 1,48 kan brukes i det som bør bli en storseier til Drogba & co.

Vurdert av Magnus Wattne