David Beckham og Wayne Rooney  (Foto: IAN KINGTON/AFP)
David Beckham og Wayne Rooney (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Beckhams herlige jubileum

Feiret landskamprekorden med drømmeinnlegg.

England - Slovakia 4-0

England tok en enkel 4-0 seier over Slovakia på Wembley etter scoringer av Emile Heskey, Frank Lampard og Wayne Rooney (2).

David Beckham ble historisk da han kom inn etter pausen til sin 109. landskamp. Beckham er nå den utespilleren med flest landskamper for England, og feiret rekorden med et nydelig innlegg til Wayne Rooneys første mål.

Heskey fant nettmaskene
Emile Heskey har blitt kritisert for å ikke score nok mål, men sendte England i føringen mot Slovakia.

Den store prestasjonen var det imidlertid Steven Gerrard som sto for, da han på lekkert vis fintet det slovakiske forsvaret og la ballen inn foran mål.

Der kjempet Heskey seg foran Martin Skrtel og nærmest snublet ballen i mål.

HER SCORER HESKEY: Villa-spissen setter ballen i mål etter eminent forarbeid av Steven Gerrard.  (Foto: Matt Dunham/AP)
HER SCORER HESKEY: Villa-spissen setter ballen i mål etter eminent forarbeid av Steven Gerrard. (Foto: Matt Dunham/AP)

Heskeys misere
Det betydde imidlertid ikke at Aston Villa-spilleren plutselig fikk målteft.

To minutter senere la Wayne Rooney et lekkert innlegg, og Heskey kunne enkelt heade ballen i mål men den blodfattige avslutningen gikk over mål.

Og selv om dagen som startet bra for Heskey, så endte den med misere. Som sist han ikledde seg landslagsdrakten, pådro hans seg nemlig en skade, og etter et kvarters spill var det farvel fra Villa-spissen.

Det kommer neppe til å gjøre manager Martin O'Neill glad, for han var rasende på landslagsledelsen sist Heskey kom hjem skadet fra landslagssamling - også den gang i en privatkamp.

Innbyttermareritt
Heskey ble erstattet av West Hams Carlton Cole, men heller ikke han fikk en god dag på jobben.

Etter bare 20 minutter på banen måtte han hinke av med det som så ut som en lyskestrekk, og England måtte gjøre nok et spissbytte da Peter Crouch erstattet Cole.

74 minutter ut i kampen var det utrolig nok Crouch sin tur til å hinke ut med skade. Da hadde Fabio Capello gått tom for spisser, og Michael Carrick entret banen.

England beholdt 1-0 ledelsen til pause, og da den andre omgangen ble sparket i gang ble det skrevet et fotballhistorie på Wembley.

Historiske Beckham
Ut gikk Aron Lennon og inn kom David David Beckham til sin 109. landskamp for England.

Det gjør at Beckham troner alene på topp som den utespilleren med flest landskamper for England, etter tidligere å ha delt rekorden med Bobby Moore.

Det er imidlertid et stykke igjen før han kan gå helt til topps. Der troner nemlig keeperlegenden Peter Shilton med 125 kamper.

Beckham fikk uansett markert seg. Etter 70 minutter slo han en fantastisk ball fra høyre, som var ferdigscoret da den traff Wayne Rooneys hode. 2-0 til England.

Etter 82 minutter ble kampen definitivt avgjort da Frank Lampard satte inn 3-0 da England tok et kjapt frispark som fant veien til Frank Lampard og fra Chelsea-spillerens bein til nettmaskene.

På overtid sørget Wayne Rooney for 4-0, selv om det lignet mistenkelig på en offside.