VANT: Filippo Pozzato jubler etter å ha passert målstreken foran Tom Boonen og Maxim Iglinskij. (Foto: Yves Herman/REUTERS)
VANT: Filippo Pozzato jubler etter å ha passert målstreken foran Tom Boonen og Maxim Iglinskij. (Foto: Yves Herman/REUTERS)

Pozzato seiret i «norsk» ritt

Thor Hushovd fornøyd med fjerdeplass i E3 Prijs Vlaanderen, der fire nordmenn stilte til start.

Kurt Asle Arvesen vant semiklassikeren E3 Prijs Vlaanderen i Belgia forrige sesong, og lørdag stilte hele fire nordmenn til start.

Men verken Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch, Thor Hushovd eller Edvald Boassoan Hagen nådde opp.

I stedet var det Team Katjusja-rytteren Filippo Pozzato, som tok en fin revansj etter en dårlig fjorårssesong for Liquigas. Seieren var Pozzatos første for sesongen.

Kurt Asles blogg: - Ikke med foran, men dette var et steg i rett retning.

- Synes synd på Boonen
Italieneren spurtslo Tom Boonen, som før Kurt Asle Arvesen vant i fjor hadde vunnet E3 Prijs Vlaanderen fire år på rad, og Astanas Maxim Iglinskij.

- Jeg følte meg bra. Jeg synes synd på Boonen som ikke vant på hjemmebane, men jeg er glad på egne vegne. Boonen gjorde jobb og var den sterkeste i dag, sier Pozzato ifølge Cyclingnews.

Og det er en grunn til at han mener Boonen var sterkest, for trioen reve seg løs fra frontgruppen med 25 kilometer igjen og Boonen gjorde mye av jobben.

Quick Step-rytteren hadde imidlertid ingen unnskyldninger.

- Pozzato fortjener denne seieren. Det var mann mot mann, og det var ingenting jeg kunne gjøre, sier Boonen.

- Lover bra foran resten av klassikerne
I gruppen bak var Thor Hushovd best og dermed ble det 4. plass på Cervélo-rytteren, som kom i mål rundt 25 sekunder bak tettrioen.

- Det var en hard dag med regn. Cervelo kjørte meget sterkt som lag og var med å styre løpet. Satt med teten hele dagen, men klarte ikke følge Boonen og Pozzato. Fornøyd med 4.plass etter ei hard uke med fødsel og lite søvn, melder Hushovd via sin trener Atle Kvålsvoll.

Og han legger til:

- Lover bra foran resten av klassikerne.

Om en uke er det duket for endagsklassikeren Flandern rundt, som sendes direkte på TV 2 Sport og tv2sporten.no. Der håper Hushovd grantert på å være med å kjempe om seieren.

Hushovd skal nå være i Belgia med resten av Cervélo-laget frem til Flandern rundt, så han kan gjøre seg ekstra kjent med løypen.