David Villa  (Foto: JOSE MANUEL VIDAL/EPA)
David Villa (Foto: JOSE MANUEL VIDAL/EPA)

Tyrkia frykter David Villa

Fatih Terim tror Valencia-spissen vil gjøre livet surt for Tyrkias forsvarsspillere.

Se Spania-Tyrkia her klokken 2200

Lørdag kveld barker to av Europas beste landslag sammen på Santiago Bernabeu i Madrid.

De regjerende europamestrene tar i mot Tyrkia, som ved flere anledninger har rystet store fotballnasjoner.

Fatim Terims mannskap var svært nære ved å nå finalen i siste års EM. Tyrkia tapte 2-3 for Spanias finalemotstander Tyskland i semifinalen.

Laget gjorde det også overraskende godt med en flott tredjeplass i VM i 2002. Den gang vant tyrkerne 3-2 i bronsefinalen mot Sør-Korea etter å ha tapt semifinalen mot Brasil. Brasilianerne ble som kjent verdensmestre.

- Nådeløs angriper
Fatim Terim har en enkel filosofi.

- Vi går alltid på banen for å vinne. Mot Spania er mitt ønske at spillerene legger en del av hjertet igjen på banen. Uten den moralen vil vi være sjanseløse mot et av verdens aller beste lag, sier Terim på pressekonferansen før kampen.

Tyrkias trener har likevel stor respekt for Spania og lagets lange rekke av kamper uten tap.

- Det er ingen fordel for oss at David Villa er spilleklar. Han var meget god da Spania feide England av banen i Sevilla. Villa er en nådeløs angriper som gjør livet surt for alle forsvarsspillere, sier landslagssjefen.

Barcelona-duo uaktuell
To av spillerne i den tyrkiske troppen løper til daglig rundt på spansk gress. Begge er tatt ut på laget til lørdagens kamp. Det betyr at Villarreal-spissen Nihat blir å finne i Tyrkias angrep. Betis-spilleren Mehmet Aurelio får en tøff jobb sentralt på midtbanen.

Spania har som de fleste fotballag spillere ute med skade. Barcelona-stopper Carles Puyol er uaktuell. I hans fravær velger Vicente Del Bosque trolig Raul Albiol sammen med Pique i midtforsvaret. Andres Iniesta rekker heller ikke kampen. Dermed er det duket for Villarreal-spilleren Santiago Cazorla på midtbanen.

Kamp om midtbaneplassene
Den eneste plassen det hersker tvil om er sentralt på midten. Xavi, Marcos Senna og Xabi Alonso kjemper om to plasser sentralt. Selv om Vicente Del Bosque er svak for Liverpool-spilleren, stiller han trolig med Xavi og Senna. Helt foran utgjør Fernando Torres og David Villa en fryktet spissduo.

Vicente Del Bosque får også et gjennsyn med sitt kjære Santiago Bernabeu. På den arenaen levde han et langt liv som både spiller og trener for Real Madrid. Lørdag kveld er han tilbake for å forsvare Spanias ære.

De to lagene stiller mest trolig slik

Spania (4-2-3-1): Casillas - Ramos, Pique, Albiol, Capdevila - Senna, Xavi - Silva, Cazorla, Villa - Torres

Tyrkia (4-4-2): Demeriel - Gonul, Asik, Ibrahim, Balta - Tuncay Sanli, Aurelio, Belozoglu, Turan - Kaveci, Sentürk

Kampen ser du selvfølgelig direkte på TV2 SPORT klokken 2155.

Kommentatorer er Morten Langli og Petter Myhre.