Caisse D'espargne rider Alejandro Valverde (Foto: Felix Ordonez/REUTERS)
Caisse D'espargne rider Alejandro Valverde (Foto: Felix Ordonez/REUTERS)

Leipheimer hyllet i Spania

Men det var Alejandro Valverde som gikk til topps på avslutningsetappen av Castilla y León.

Den relativt bratte avslutningen på siste etappe av femdagersrittet i nord-Spania var som skapt for Alejandro Valverde. Likevel var det lagkompis José Joaquin Rojas som satt sist i Caisse d'Epargne-toget da laget lå i front med fem mann og høyt tempo, på de siste kilometerne inne i målbyen Valladolid.

En etter en forsvant hjelperytterne og plutselig satt bare Valverde igjen, men da hadde Rojas mistet bakhjulet til Valverde. Det så ut som Valverde roet ned for å få med seg Rojas samtidig som Ricardo Serrano fra Fuji-Servetto så sitt snitt til å gå for en langspurt.

Se spurten i videovinduet øverst

Valverde sikret seieren
Med under 200 meter igjen dukket Valverde og Rojas opp igjen i teten, men det gjorde også Euskaltels Pablo Urtasun.

Da Alejandro Valverde fikk kontroll på Urtasun snudde han seg tilbake for å se om han kunne gi etappeseieren til sin lagkompis, men da var allerede målstreken der. Dermed ble det andre etappeseier på tre dager til Valverde.

Bakgrunnen for gesten til Alejandro Valverde var fordi José Joaquin Rojas hadde blitt nummer tre på 1. etappe, bare slått av Joaquín Sobrino og David Vitoria i spurten.

Pablo Urtasun endte på tredjeplass foran Ricardo Serrano og ISD-rytteren Igor Abakoumov.

To av to for Leipheimer
Det ble som ventet ingen forandringer i toppen på sammenlagtlisten etter den ellers så flate avslutningsetappen på 152,5 kilometer.

Astanas Levi Leipheimer tok sesongens andre sammenlagtseier av to mulige. 35-åringen vant også Tour of California i februar. På andreplass fulgte lagkamerat Alberto Contador, 16 sekunder bak, mens Garmin-Slipstreams David Zabriskie fulgte på tredjeplass, seks sekunder bak Contador. De to Rabobank-rytterne Stef Clement og Denis Mentsjov fulgte på fjerde- og femteplass.

Det er første gang Levi Leipheimer vinner Vuelta Castilla y León, som Alberto Contador vant i 2008 og 2007.

Neste sykkelritt som sendes på TV 2 Sport er klassikeren Ronde van Vlaanderen søndag 5. april.