Lars Iver Strand  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Lars Iver Strand (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Strand i dialog med Brann og Tromsø

Lars Iver Strand er lei tribunetilværelsen i Vålerenga, og er i dialog med både Brann og Tromsø om en utleieavtale.

Valle Hovin (TV2 Sporten): I dag spilte finnmarkingen treningskamp for Vålerenga mot andredivisjonslaget Bærum på kunstgresset utenfor Vallhall. Og selv med uglamorøse omgivelser, snikvind med to sure senvintergrader i lufta, var kampen en aldri så liten opptur for Strand.

Han har nemlig vært henvist til tribunen, og ikke vært i nærheten av Vålerenga tropp de to første kampene i sesongen.

- Det er noe spesielt når man tar på seg drakter selv om det er treningskamp. Jeg vil spille fotball og det er viktig for meg og det er aldri kult bare å se på kamper, sier Strand til TV2 Sporten.

- Et fint lag
Nettopp derfor jobbes det nå aktivt i kulissene for å få Strand bort fra Oslo Øst.

- Jeg har en karrière å ta vare på - selv om jeg aller helst skulle spilt her, men det er klart at jeg kan ikke sitte på tribunen hvis jeg skal utvikle meg som fotballspiller, så vi får se hva som skjer.

Jeg kan ikke sitte på tribunen hvis jeg skal utvikle meg som fotballspiller.

TV2 Sporten vet at Strand via agenter og rådgivere har vært i kontakt med Brann, og hans gamle trener Steinar Nilsen. Strand er knapp i kommentarene, når dialogen med Bergens-klubben kommer på banen.

- På generelt grunnlag så trenger jeg spille fotball, og da er Brann et fint lag, sier han lakonisk.

- Mye spennende
Samtidig har han også snakket med Tromsø. Det var i TIL under Per Mathias Høgmo i 2005 at Strand fikk sitt store gjennombrudd i Tippeligaen. Han utelukker ikke en retur til gamleklubben i nord.

- TIL er et bra lag, skjer mye spennende, så skal ikke utelukke noe som helst, sier Strand om en retur til ishavsbyen.

Vålerenga påstår at de ikke har mottatt noen konkrete henvendelser på Strand ennå.

- Det er hyggelig å høre at det er interesse rundt våre spillere, men inntil videre er Lars Iver Vålerenga-spiller, og da forventer vi at han jobber steinhardt hver dag på trening her for oss, sier sportsdirektør, Truls Haakonsen til TV2 Sporten.

Scoret mål
Og det gjorde Strand til fulle mot Bærum. Han scoret det siste målet i den enkle 5-0-seieren for VIF. Men det spørs om akkurat det er nok til å overbevise manager Martin Andresen om at han er en mann å satse på fremover.

Etter å ha spilt samtlige treningskamper i vinter, havnet han på tribunen før første seriekamp. Som TV2 Sporten har fortalt tidligere, var Strand også en av spillerne i klubbens spillerutvalg som målbar den interne kritikken mot Martin Andresen uka før seriestart.