Juan Jose Cobo (Foto: Felix Ordonez/REUTERS)
Juan Jose Cobo (Foto: Felix Ordonez/REUTERS)

Første seier til skandalelaget

Juan José Cobo vant kongeetappen i Vuelta Castilla y León.

I fjor var spanjolen en del av skandalelaget Saunier Duval under Tour de France der lagkameratene Riccardo Ricco og Leonardo Piepoli ble avslørt som juksemakere.

Det endte med at hovedsponsoren trakk seg, men restene av laget klarte å skaffe seg nye samarbeidspartnere og heter nå Fuji-Servetto. Dagens etappeseier til Juan José Cobo var lagets første triumf denne sesongen.

Sterk avslutning
Dagens 4. etappe var i realiteten siste mulighet til å gjøre noe med sammenlagtleder Levi Leipheimer fra Astana. Oscar Sevilla fra Rock Racing og Garmin-Slipstreams Christian Vande Velde som lå på henholdsvis 8. og 10. plass før dagens etappe, gjorde hederlige forsøk på å angripe Astana og Leipheimer.

Vande Velde var dagens mest uheldige da han fikk problemer med kjedet mens han satt i en gruppe som ledet med rundt femti sekunder på hovedfeltet.

Juan José Cobo satt i gruppen til Levi Leipheimer til det gjensto et par kilometer av den 145.4 kilometer lange etappen. Da tråkket 28-åringen til i et tempo som ingen klarte å følge. Skjønt med så kort avstand igjen til målseilet var spanjolen ingen trussel i sammendraget for tetduoen fra Astana, Levi Leipheimer og Alberto Contador.

I mål var Cobo åtte sekunder foran Rabobanks Denis Mentsjov som igjen var ett sekund foran Andalucía-Cajasurs Javier Moreno. Levi Leipheimer og Alberto Contador fikk notert samme tid som Moreno.

Verdens beste hjelperytter
Stillingen er uforandret blant de beste på sammenlagtlisten før fredagens avslutningsetappe. Levi Leipheimer leder fortsatt med 16 sekunder på lagkompis Alberto Contador og 22 sekunder på Garmin-Slipstreams David Zabriskie.

På dagens etappe var det tydelig at Leipheimer for øyeblikket kan nyte godt av å ha verdens beste hjelperytter i Contador. Tour de France-vinneren fra 2007 og fjorårets vinner av både Giro d'Italia og Vuelta a España, lå foran og beskyttet Leipheimer gjennom hele dagens etappe. Nå er det nå bare et uhell som kan ta fra Leipheimer sammenlagtseieren.

Se 5. og siste etappe av Vuelta Castilla y León DIREKTE på TV 2 Sport eller i vårt Livesenter fredag kl. 15.30.