Klepp Kvinner Elite (Foto: Foto: Aftenbladet/)
Klepp Kvinner Elite (Foto: Foto: Aftenbladet/)

Her er Toppseriens yngste lag

Klepps kvinnelag har en snittalder på bare 20,1 år.

Med en snittalder på 20,1 år rår Klepp-trener Kenneth Eidsaunet, over det yngste mannskapet i Toppserien.

Til sammenligning har seriefavoritt Stabæk, en snittalder på 24,9 år. Tidligere denne uken uttalte Stabæk-trener Svein Aksel Odden at en snittalder på rundt 20 år er alt for lavt.

- Med så lav snittalder blir det juniorfotball. Det er ikke godt nok for det produktet vi skal drive, sier han til Aftenposten.

Odden hevder også at det vil være viktig å få inn flere utlendinger for å heve nivået i ligaen.

- Feil
Eidsaunet er ikke enig i at Klepp driver juniorfotball selv om han kunne ha trengt mer rutine.

- Våre unge spillere har allerede skaffet seg god erfaring, da de ble kastet til løvinnene i ung alder. Nesten samtlige har tre års erfaring fra Toppserien. Da blir det feil av Odden å karakterisere dette som juniorfotball, sier Eidsaunet til TV 2 sporten.

- Rammebetingelsene må endres
Grunnen til den lave alderen i norsk kvinnefotball skyldes at spillerne slutter tidligere enn guttene.

- Slik vil det også være fremover om ikke klubbene og forbundet klarer å endre rammebetingelsene for spillere på jentesiden. I Klepp ser vi at det er fullt mulig å kombinere videregående og høyskole med toppfotball. Men det blir straks vanskeligere å kombinere full jobb med 12 - 14 timers trening i uken, pluss kamper. Da blir det til at damene nesten blir tvunget til å legge opp langt tidligere enn ønsket. Det er forståelig at de må prioritere den sivile jobben, sier han.

Mistet rutinerte spillere
Klepp Kvinner fikk i forkant av denne sesongen nettopp oppleve denne typen spilleravgang. Ane Stangeland, Silje Thorsen, Aina Danielsen og Lene Espedal, la alle opp etter å ha foretatt sine personlige vurderinger.

Samtlige fire er over 25 år og sto for rutine og kontinuitet.

- Vi hadde nok muligheten til å erstatte alle disse med erfarne, norske eller utenlandske spillere. Vi følte derimot ikke det var riktig å gjøre. Litt på grunn av økonomiske midler, men også på grunn av en sportslig vurdering inn mot våre egne krefter. Jeg føler vi har fått til en fin miks med to utlendinger og to lokale som erstattere, sier Klepp-treneren.

Vil bite fra seg
Selv om snittalderen i Klepp så vidt bikker 20 tror lagets trener at jentene vil bite godt fra seg.

- Vi møter Stabæk og Røa på La Manga i kommende uke. Da får vi en flott pekepinn på hvor vi står i forhold til lagene som stiller med eldre damer enn Klepp. Vi tar mål av oss å gjøre det bedre enn forrige sesong, sier Eidsaunet.

Da havnet Klepp på 6. plass bak Arnar Bjørnar. Klepp Kvinner åpner årets serie borte mot Kattem den 13.april.