To minutter   håndball   illustrasjon (Foto: Illustrasjon/)
To minutter håndball illustrasjon (Foto: Illustrasjon/)

Ble tilbudt ferie av dommerkolleger

Dommerpar utestengt etter bestikkelsesforsøk.

Det danske dommerparet Henrik La Cour Laursen og Jens Carl Nielsen var et av de beste dommerparene i verden på begynnelsen av 2000-tallet.

Tilbudt 10 000 dollar
I 2007 la La Cour Laursen fløyten på hyllen, og allerede i mars 2008 fortalte han om bestikkelseskulturen i internasjonal håndball.

Han sto frem i dansk TV 2 og fortalte om situasjoner han har vært involvert i.

- Før en semifinale i Tyskland kom bortelaget tilbød oss 10 000 dollar hver. Vi sa nei til det. Vi ga konvolutten pent tilbake, kunne han fortelle.

De rapporterte dette videre til Det europeiske håndballforbundet (EHF).

- Slaget om Balkan
Men den verste episoden var da de ble oppsøkt av to dommerkolleger foran oppgjøret mellom Kroatia og Serbia i VM i Tunisia.

- Den andre episoden var veldig vemmelig. Vi var i VM og skulle dømme en veldig viktig kamp. Slaget om Balkan. Vi satt og koste oss med en kopp kaffe på en Basar med noen gode kolleger, dette var i Tunisia. Så kom det to andre kolleger, som var sendt til byen av sin president og tilbød oss tre ukers ferie på en luksusyacht dersom deres lag vant kampen. Det gjorde de, og de gjorde det dessverre på en dommerfeil av meg. Det beklager jeg veldig. Med glimt i øyet sa jeg at jeg skulle ha flere ukers ferie og så takket vi nei. Vi rapporterte dette til EHF som slo ned på dette umiddelbart og de to fikk ett års karantene, forklarte La Cour Laursen.

- Stolt
Kroatia vant denne kampen 24-23 og gikk til semifinale på bekostning av Serbia. Kroatia gikk etter hvert til finale, hvor det ble tap for Spania.

Se hele intervjuet med Henrik La Cour Laursen her

La Cour Laursen ønsker ikke å uttale seg ytterligere om korrupsjonsskandalen som nå rulles opp i håndballen.

- Men jeg er stolt over å ha startet dette, sier han til TV 2 Sporten.