overstock hori stick sale 0 nwf
overstock hori stick sale 0 nwf

Virtual Console Arcade annonsert

Arkadespillene gjør sitt inntog på Wii

Nintendo har hatt god suksess med sin Virtual Console-tjeneste, som har gjort det mulig for eiere av Wii-konsollen å laste ned drøssevis av eldre titler fra blant andre Nintendo og Sega, mot en symbolsk sum. Under GDC (Game Developers Conference) annonserte Nintendo nå at de ønsker å utvide denne tjenesten ytterligere, og har avduket Virtual Console Arcade for allmenheten.

Dette er mer eller mindre nøyaktig hva det høres ut som, og for de uinnvidde følger en forklaring. På 80- og 90-tallet var det mange spill som ble lansert på arkade-maskiner, disse store spillemaskinene som ofte sto rundt på kjøpesentere og denslags - et stadig sjeldnere syn her til lands, får en påpeke. Mange av disse spillene ble portet til hjemmekonsollene, mens andre aldri ble å se utenfor arkademaskinene.

vcarcade
vcarcade

Nå har imidlertid flere av de gamle arkadeperlene funnet veien til onlinetjenester som PSN og Xbox Live Arcade, og nå er altså også Nintendo klar med sin egen portal for kjøp og nedlasting av arkadespill. Nintendo velger dog å kun tilby titler som ikke er tilgjengelige andre steder, og hovedsaklig fra den eldre enden av katalogen. Fire titler er tilgjengelige for nedlasting nå, mens to andre er annonsert for senere lansering. Listen er som følger:

Gaplus  (Namco Bandai): 600 Wii Points - ute nå

Mappy  (Namco Bandai): 500 Wii Points - ute nå

The Tower Of Druaga  (Namco Bandai): 500 Wii Points - ute nå

Starforce  (Tecmo): 500 Wii Points - ute nå

Space Harrier  (Sega) - kommer

Solvalou  (Namco Bandai) - kommer

For Ola Nordmann vil nok flere av disse titlene fortone seg som gresk og kaudervelsk, men like fullt kan de være verdt å sjekke ut når Virtual Console Arcade er ute på nett.