Portugal  (Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)
Portugal (Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)

Sats på disse lagene

Finsk hockeysluttspill og VM-kvalifisering på torsdagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 26. mars, frist kl. 17.25:
91 JYP Jyväskylä - KalPa H 1,70
110 Portugal - Sverige (spilles lørdag) H 1,55

Totalodds: 2,64

Klar hjemmefavoritt
Sluttspill. Første semifinale av inntil syv. JYP vant serien med god margin, men fikk det overraskende tøft mot TPS i kvartfinalen, der det måtte seks jevne kamper til før avansement ble sikret.

KalPa nummer seks på tabellen da grunnspillet var ferdig i begynnelsen av måneden. Overrasket med 4-2-seier i kamper over HPK i kvartfinalen.

Lagene har møtt hverandre fem ganger i løpet av sesongen. JYP vant tre ganger borte, mens tilsvarende oppgjør endte 2-3 i november og 6-5 etter straffer i februar. Vi tror på hjemmeseier ved fulltid denne gangen, 1,70 spilles.

Svekkede svensker
VM-kvalifisering. Portugal har kommet skjevt ut med både 0-0 mot Albania og 2-3-tap for Danmark, begge på eget gress. I en vrien gruppe kan dermed tabbekvoten være fylt opp allerede. Laget savner de åpenbare målscorerne inne i boksen, men holder ellers meget høy klasse på midtbanen og i forsvaret.

Sverige har kommet greit i gang med kvalifiseringen. Står uten nettkjenning i to av tre kamper hittil, og fravær gjør ikke den biten noe enklere på denne reisen. Offensivt savner svenskene sin store stjerne Zlatan Ibrahimovic grunnet karantene, og i tillegg har en lårskadet Markus Rosenberg meldt forfall. Dermed er det duket for Henke Larsson ved siden av Johan Elmander på topp. Veteranen med fortid i blant andre Barca og United er ennå noen kamper unna full kampform etter eget utsagn.

Et fullt skjerpet Portugal vet hva som må til her, og skal ha kvalitet nok til å ta seg av et redusert Sverige til 1,55 i odds.

Vurdert av Magnus Wattne