SVAR PÅ BONUS: Siv Jensen vil ha svar på hvor mang millioner meklerne som forvalter Oljefondet fikk i bonus i fjor. Da tapte fondet tapte 633 milliarder kroner. (Foto: TV 2)
SVAR PÅ BONUS: Siv Jensen vil ha svar på hvor mang millioner meklerne som forvalter Oljefondet fikk i bonus i fjor. Da tapte fondet tapte 633 milliarder kroner. (Foto: TV 2)

Vil vite meklerbonusen

Meklerne fikk flere 100 millioner i bonus mens oljefondet tapte milliarder. Opposisjonen krever innsyn i bonusbeløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor tapte Oljefondet 633 milliarder kroner. Samtidig fikk meklerne som forvalter fondet til sammen flere hundre millioner kroner i bonus.

Nå krever opposisjonen at Norges Bank legger fram hvor mye bonus hver mekler har fått.

- Vanskelig å forstå

- Det er det vanskelig å forstå hvorfor man ikke skal offentliggjøre bonusordningene til de som har forvaltet bort disse pengene på vegne av regjeringen, sa Siv Jensen fra Stortingets talerstol under Spørretimen onsdag.

- Vi må ha så mye tillit til vårt folk at alt legges på bordet, mente Lars Sponheim.

Stoltenberg viste til at Regjeringen snart legger fram en stortingsmelding om oljefondet, eller Statens pensjonsfond - Utland, som det heter.

- Da kan Stortinget gå inn i det og få alle tall og alle detaljer om forvaltning og avkastning, svarte Jens Stoltenberg.

- Legger lokk på situasjonen

Opposisjonen var ikke fornøyd med statsministerens svar.

- Regjeringen er normalt veldig opptatt av at alle andre skal offentliggjøre bonusordningene sine. Men her legger de et lokk på det, noe som tyder på at det har foregått ting her som de ikke vil ha frem i dagslys, mente Siv Jensen etter Spørretimen

Stoltenberg utelukker ikke at millionbonusene legges på bordet.

- Det er full oversikt over omfanget av bonusordninger i dag, som et resultat av at regjeringen har gått inn for økt åpenhet. Om det skal gå ytterligere, mener jeg man skal vurdere løpende.