Riise  (Foto: ANTONIO CALANNI/AP)
Riise (Foto: ANTONIO CALANNI/AP)
KRITISK: NFF vil trolig gi etter for Drillos krav og endre landslagets Sør Afrika planer. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
KRITISK: NFF vil trolig gi etter for Drillos krav og endre landslagets Sør Afrika planer. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Drillo drillet Riise som midtstopper

Martin Andresen ser ut til å havne på benken mot Sør-Afrika. Se sannsynlig lag her.

Se Sør-Afrika - Norge direkte i TV 2 Sportens kampsenter lørdag kl. 14.00

Gardermoen/Frankfurt (TV 2 Sporten): Nye Drillos satte i dag kursen mot Frankfurt før turen fredag går videre til Sør-Afrika og lørdagens privatlandskamp.

Egil Olsens taktiske trekk denne gangen kan bli å vrake midtbanegeneral Martin Andresen fra startelleveren.

- Han har vært gjennom skade og operasjon i etterkant av det, så det er klart det betyr noe, sier Drillo til TV 2 Sporten.

På trening onsdag ble følgende startellever drillet:

Jon Knudsen/Håkon Opdal - Tom Høgli, John Arne Riise, Brede Hangeland, Trond Erik Bertelsen - Daniel Braaten, Per Ciljan Skjelbred, Christian Grindheim, Bjørn Helge Riise, Morten Gamst Pedersen - Mohammed Abdellaoue.

Det er også klart at verken Thorstein Helstad eller Kjetil Wæhler reiser til Sør-Afrika, men er med mot Finland. Erik Huseklepp og Jon Inge Høiland kommer inn i troppen og får en langtur til Afrika på kort varsel.

I Wæhlers fravær ble John Arne Riise drillet som midtstopper, en posisjon har har bekledd for Roma nylig. Per Ciljan Skjelbred fikk en smell i ankelen og måtte få behandling.

Positiv Tyskland-analyse
Analysen fra 1-0 seieren borte mot Tyskland sørger også for selvtillit for nye Drillos.

- Det positive er at vi ikke slipper Tyskland til mer enn fire målsjanser. Fremover skaper vi fire målsjanser, men vi er veldig nære på å skape bortimot det dobbelte, sier Drillo.

Bort med dressen
Landslagsgutta har også skiftet ut dressen fra Åge Hareides tid med piqueskjorte og seilerjakke.

- Når man skal sitte så lenge på fly er det viktig at man er komfortabel. Dress har vært uaktuelt, sier John Arne Riise.

- At dressen er borte nå er ikke ditt valg?

- Nei, det gir jeg blanke blaffen i, for å være helt ærlig, sier Drillo.