Alejandro Valverde (Foto: JOSEBA ETXABURU/Reuters)
Alejandro Valverde (Foto: JOSEBA ETXABURU/Reuters)

Sesongens første for Valverde

Alejandro Valverde vant 3. etappe av Vuelta Castilla y León.

Dagens etappe på 156.9 kilometer passet perfekt for Alejandro Valverde. Jevn stigning hele veien opp til avslutningen oppe på skistedet Puerto de San Isidrio.

Valverde tok styringen
Seks mann satt i brudd inntil det gjenstod noen få kilometer av etappen. Astana, med sammenlagtleder Levi Leipheimer, gjorde grovarbeidet for å kjøre inn bruddet, men da det gjenstod tre kilometer overtok Valverdes Caisse d'Epargne-lag styringen i feltet.

28-åringen lot seg ikke stresse av ryttere som satset på en langspurt, og spanjolen hadde full kontroll på de siste femti meterne. Rubén Plaza fra Liberty Seguros knep andreplassen foran Javier Moreno fra Andalucia-Cajasur.

Alt for Touren
Sesongens store mål for Alejandro Valverde, som sliter med å bli ferdig med "Operacion Puerto-saken", er å komme på pallen i sommerens Tour de France.

Den målsettingen har han hatt tidligere, men falt i gjennom hver gang. Derfor har han sammen med sportsdirektørene i Caisse d'Epargne valgt å kjøre færre ritt denne våren enn det han har gjort de siste årene.

Kongeetappe i morgen
Det ble ingen endringer i toppen sammenlagt etter dagens etappe. Levi Leipheimer leder fortsatt, 16 sekunder foran lagkameraten Alberto Contador og 22 sekunder foran Garmin-Slipstreams David Zabriskie.

Torsdag er det klart for kongetappen under årets Vuelta Castilla y León med målgang på Laguna de Los Peces, 1.705 meter over havet.

Se 4. etappe av Vuelta Castilla y León DIREKTE på TV 2 Sport eller i vårt Livesenter torsdag fra kl. 14.30.