I dette hjemmet ble kvinnen bundet fast, slått og sparket.  (Foto: Gorm Røseth / TV 2)
I dette hjemmet ble kvinnen bundet fast, slått og sparket.  (Foto: Gorm Røseth / TV 2)

- Mamma klarte å løpe ut av huset

Kvinnen i 50-årene som ble slått og ranet i sitt eget hjem i Bærum, klarte først å løpe vekk fra ranerne. Men de innhentet henne 15 meter utenfor huset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved tolvtiden i dag fikk politiet i Bærum melding om at en kvinne var overfalt og bundet i sitt eget hjem på Emma Hjort i Bærum.

- Vi fikk melding om et innbrudd, opplyser operasjonsleder Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt.

Norsk-pakistansk bakgrunn

TV 2 Nyhetene har snakket med sønnen til ransofferet og han forteller om en dramatisk opplevelse midt i det rolige boligområdet. Familien har norsk-pakistansk bakgrunn og flere av offerets barn er selvstendige næringsdrivende.

- Moren min var på vei mot døren for å låse den da to menn plutselig stormet inn. Hun klarte å løpe ut, men de løp etter. Cirka 15 meter fra huset ble hun innhentet og dratt tilbake til huset, sier en tydelig preget sønn.

Se video: Slik unngår du å bli ranet hjemme

Slo og sparket

Broren hans hadde forlatt huset bare en halvtime før. Moren hadde akkurat bestilt en drosje for å dra til medisinsk behandling. Kvinnen er i 50 årene.

- De slo og sparket henne flere ganger. Deretter bandt de henne og begynte å gjennomsøke rommene, sier offerets sønn.

Les mer: - Husranene er starten på en ny trend

Utenlandske gjerningsmenn

Gjerningspersonene beskrives som utenlandske. Den bakbundne kvinnen klarte å komme seg løs idet ransmennene stakk av. Hun fikk derfor med seg bilnummeret deres, men i ettertid har politiet funnet ut at det er stjålne skilt.

- Hun har kul i hodet og smerter i overkroppen etter slagene og sparkene. Slik går ikke an å gjøre mot en voksen kvinne, sier sønnen.

Ranet i Bærum er det siste av flere uoppklarte hjemmeran på østlandsområdet den siste tiden. Samtlige av ofrene har utenlandsk bakgrunn.