Paule  (Foto: Poppe/SCANPIX)
Paule (Foto: Poppe/SCANPIX)

Paule smiler etter millionoverskudd

Norges Idrettsforbund (NIF) har gått fra 72 mill. i minus til 17 mill. i pluss på fem år.

Den økonomiske minifesten står i sterk kontrast til blodrøde 72 millioner i minus fra utgangen av 2004. Bare fire år etter at NIF lå nede med brukket rygg, blomstrer økonomien i Norges største frivillige organisasjon igjen. Overskuddet er på 16,9 millioner kroner.

- Først og fremst ble det gjort en god jobb i det forrige idrettsstyret med å rette opp det som ble avdekket i 2004. Vi er blitt en svært sparsommelig organisasjon med et stort ansvar som arbeidsgiver, sier idrettspresident Tove Paule til NTB.

Arkitektene bak snuoperasjonen er tidligere idrettspresident Karl-Arne Johannessen og Paule selv. Forgjenger Kjell O. Kran etterlot seg det gigantiske underskuddet, som førte til omfattende nedbemanninger og innsparinger.

Allerede året før Paule ble valgt inn i vervet (fra 2007), hadde Johannessens styre maktet å få idrettsforbundet over i pluss. 2007 og 2008 har vært gode, økonomiske år for NIF med henholdsvis 5 og 11 millioner i overskudd.

- I idrettsforbundet er det nå innført rutiner som gjør det umulig å gjenta noe tilsvarende av det som skjedde i 2003 og 2004. Vi har nå en svært ryddig økonomistyring, noe også revisor har påpekt, forteller Paule. (©NTB)