verksted (Foto: Erlend Aas, © SCANPIX)
verksted (Foto: Erlend Aas, © SCANPIX)

Dette er Norges beste verksteder

Ni av ti reparasjoner er feilfrie. Se listen over landets 100 beste verksteder her.

NAF og forsikringsselskapet Gjensidige har utarbeidet en liste over Norges 100 beste verksteder på reparasjoner av skader, skriver Nettavisen .

Les også: Småbarnsfamilie kjøpte livsfarlig bil

Samarbeid
På 90-tallet klagde kundene på nesten annenhver jobb som ble utført av landets skadeverksteder, og derfor gikk NAF og Gjensidige i gang med kvalitetskontroller.

- Det var verre før, sier teknisk sjef Jan-Erik Skar i Gjensidige til TV 2 hjelper deg.

- På 90-tallet registrerte vi nesten to-tre feil per reparerte bil, noe som resulterte i mer omarbeidstimer og utgifter. Nå er situasjonen blitt mye bedre, og kvaliteten er generelt god over hele landet, sier Skar.

I årets undersøkelse har ca. 16000 reparasjoner blitt kontrollert på 1700 verksteder, forteller Skar. Av disse viste det seg at 93 prosent av jobbene var godkjent. Ni av ti reparasjoner var dermed feilfrie.

NAF dobbeltsjekker

Kvalitetstesten er utført av NAF, ved at uheldige bileiere, forsikret hos Gjensidige, leverer bilen til dem. Før bilen blir sendt til verksted, går eksperter fra NAF igjennom bilen, det samme gjør de etter at reparasjonen er fullført for å sjekke om verkstedet har fått med seg alle feilene.

Er ikke NAF-ekspertene fornøyd med arbeidet blir bilen sendt tilbake for nye reparasjoner. Og slik fortsetter det til NAF er fornøyd.

- Verkstedene har blitt mer kvalitetsbevisste og har bedre holdninger enn på 90-tallet, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen, som er enig med Skar i at tilstanden hos norske verksteder er blitt generelt bedre de siste årene.

100 verksteder med best kvalitet i Norge i 2008 som reparerer for Gjensidige Forsikring. Landsoversikten med verksteder som har 10 eller flere kvalitetskontroller.

Klikk på fylkene for å se om ditt verksted er med på lista.

Akershus

Aust-Agder

Buskerud

Hedmark

Hordaland

Nord-Trøndelag

Nordland

Oppland

Oslo

Rogaland

Sogn og Fjordane

Sør-Trøndelag

Telemark

Troms

Vest-Agder

Vestfold

Østfold