Tore Sanberg viser det han hevder er et kulehull funnet på Orderud gård. Dette hullet skal ikke være dokumentert i politiet sitt arbeid. (Foto: TV 2)
Tore Sanberg viser det han hevder er et kulehull funnet på Orderud gård. Dette hullet skal ikke være dokumentert i politiet sitt arbeid. (Foto: TV 2)

Anmelder Orderud-etterforskere

De som fant kulehullet i kårboligen, reagerer sterkt på politipåstander om at kulehullet er plantet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mette Orderud, som fant kulehullet to uker etter at kårboligen ble frigitt av politiet, reagerer sterkt på at etterforskere hevder kulehullet er plantet.

Mener seg ærekrenket

Fredag presenterte privatetterforsker Tore Sandberg det han mener er nye bevis i Orderud-saken.

På en journalistkonferanse i Tønsberg viste Sandberg en bit av en skyvedør med et angivelig kulehull som ikke har vært en del av politiets etterforskning.

Nå har Mette og Lars Orderud anmeldt politietterforskerne til Spesialenheten for politisaker. Paret mener seg ærekrenket av politiet, melder Romerikes Blad.

- Vi føler oss mistenkt

Det var NRK som i helgen meldte at ikke navngitte kilder i politiet påsto at kulehullet i kårboligen var plantet.

- Jeg synes det er ille at de kan komme med slike beskyldninger. Vi føler oss mistenkt, for det var jo jeg og Lars som hadde nøklene etter at boligen ble frigitt, sier Mette Orderud til Romerikes Blad.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier ønsker ikke å kommentere anmeldelsen, og vil ikke kommentere om det finnes bilder i etterforskningsmaterialet som kan påvise at hullet er plantet i etterkant.

- Hvis noen ønsker å anmelde oss, så kan ikke vi kommentere en slik anmeldelse, sier Tronier til avisen.

Anmeldelsen ble sendt til Spesialenheten på Hamar tirsdag.