Jordan Anthony Brown_1024
Jordan Anthony Brown_1024

Jordan (11) risikerer livstid

Hvis han blir funnet skyldig i å ha drept farens gravide kjæreste (26).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En domstol i Pennsylvania har bestemt at elleveåringen ikke skal behandles som en mindreårig, men bli stilt for en vanlig domstol og dømt som en voksen, melder nyhetsbyrået AP.

Jordan Anthony Brown risikerer dermed livstid i fengsel dersom han blir funnet skyldig i å ha drept farens gravide kjæreste, Kenzie Marie Houk. Babyen døde av oksygenmangel.

- God til å skyte

Den elleve år gamle gutten var lenket på hender og føtter da han sammen med to vakter ankom fengslingsmøtet tirsdag. Ifølge avisen Pittsburgh Post-Gazette satt han taus og viste ingen følelser da siktelsen ble lest opp.

Ifølge siktelsen skjøt og drepte Jordan farens kjæreste med en pistol bakhodet mens hun sov. Pistolen skal være av samme type som Jordan fikk til bursdagen av sin far, ifølge AFP.

Under fengslingsmøtet fortalte faren Chris Brown at sønnen var god til å skyte.

- Sjalu

Houk hadde to døtre på sju og fire år som bodde i huset sammen med Jordan og Chris Brown. Slektninger har sagt at elleveåringen var svært sjalu på Houk og hennes døtre.

Det var Houks yngste datter som fant henne død etter skuddskader 20. februar i år.

- Jenta løp ut av huset i pyjamasen og fortalte tre menn som jobbet med å beskjære trær på utsiden at moren hennes var død, fortalte politibetjent Michael Markey til pressen.

Etterlyser mer bevis

En domfellelse for drap innebærer obligatorisk livstid i Pennsylvania. Jordans forsvarere, Dennis Elisco og David Acker, etterlyser mer bevis i SAKEN. De vil gjøre et nytt forsøk på å gå den lille gutten stilt for en ungdomsdomstol.

Jordan har ikke tilstått drapet. Nå bor han på en ungdomsinstitusjon, og vil trolig ifølge forsvarerne bli holdt der til saken kommer opp.

Dette bildet av den drepte Kenzie Houk er lagt ut av slektninger
  på et åpent diskusjonsforum på internett.
Dette bildet av den drepte Kenzie Houk er lagt ut av slektninger på et åpent diskusjonsforum på internett.