Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen. (Foto: TV 2)
Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen. (Foto: TV 2)

Finn Abrahamsen: - Det er oppsiktsvekkende

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen forstår ikke hvorfor politiet ikke kontaktet politiet i overgrepsofferets hjemland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er ikke uvanlig at norske politimyndigheter tar kontakt med de stedlige landene når de har fått kunnskap om slike ting. For nettopp å få hjelp, sier Abrahamsen.

Han mener at det ikke myndighetene eller politiet i det aktuelle landet som alltid må henvende seg til Norge.

- Det blir jo veldig feil, sier han.

Det var i mandagens Reflektor på TV 2 at den pedofile pastoren innrømmet overgrep mot gatebarn i Brasil.

Må reise til Brasil

Abrahamsen, som tidligere var politioverbetjent i Oslo-politiet, er kritisk til måten politiet i Haugaland og Sunnhordland har behandlet overgrepssaken om den pedofile pastoren fra Vestlandet.

Finn Abrahamsen, som nå jobber som krimekspert for media, forstår ikke hvorfor det lokale politiet ikke kontaktet Kripos eller brasilianske myndigheter.

- Politiet har et ansvar når de får kunnskap om dette så må de jo søke informasjon der informasjonen er å finne. Den er altså i dette tilfellet i Brasil. Da må man dit ned for å hente informasjonen. Nå har jo dette gått noen år, så han har kanskje blitt voksen, men likevel, han er jo i stand til å snakke vil jeg tro, sier Abrahamsen til TV 2.

Ikke sikkert saken er foreldet

Abrahamsen mener overgrepssaken er så alvorlig at etterforskningen må gjenopptas. Han er kritisk til at politiet trodde på den pedofile.

- Det er oppsiktsvekkende at man da har valgt en sånn linje. Og en annen ting er jo at det ikke er helt sikkert om denne saken har vært foreldet en gang, fordi de har jo ikke vært og undersøkt der nede. Det kan jo ha fortsatt der nede. Og det kan også være ytterligere barn som har vært misbrukt, og da sitter man jo da med det spørsmålet hele tiden.

Advokaten til den pedofile pastoren vil ikke kommentere TV 2s nye opplysninger.

Etter at TV 2 viste dokumentaren om den pedofile pastoren i går, har det kommet inn flere tips om lignende overgrepssaker til støttesentre for overgrepsoffer. I dokumentaren innrømte pastoren overgrep mot unge gutter mens han ble filmet med skjult kamera.

SE OGSÅ: Politiet valgte å tro på overgriperen

294316