Kanner med metanolholdig sprit fotografert på kriminalvakta i Oslo. (Illustrasjonsfoto)  (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)
Kanner med metanolholdig sprit fotografert på kriminalvakta i Oslo. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)

Kvinne døde av metanolforgiftning

En kvinne i 50-årene fra Toten er død etter å ha drukket metanolholdig sprit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen ble lagt inn på Gjøvik sykehus 9. mars. Hun ble deretter overført til sykehuset i Lillehammer hvor hun døde natt til lørdag, melder Oppland Arbeiderblads nettutgave.

Politiet fikk aldri avhørt kvinnen siden hun lå i koma da årsaken til kvinnens tilstand ble klar.

Metanol omtales ofte som tresprit og er svært giftig.

Skal obduseres

Den avdøde kvinnen skal nå obduseres for at dødsårsaken kan fastlås endelig. Men sykehuset har allerede konkludert med at kvinnen døde som følge av metanolholdig sprit.

Politiadvokat Joachim Sopp Onsrud ved Vestoppland politidistrikt sier til avisen at de jobber ut fra teorien om at hun døde av metanolforgiftning.

- Vi har bedt om at avdøde obduseres ved Rettsmedisinsk institutt. Men sykehuset har konkludert med at dødsårsaken skyldes metanolforgiftning, og det er den teorien vi jobber ut fra foreløpig, sier Onsrud.

Har gjort beslag

Politiadvokaten har ingen formening om det er snakk om et nytt dødelig parti med metanolholdig sprit. Politiet har heller ikke fått melding om andre dødsfall som kan knyttes til metanolforgiftning.

Det er gjort beslag av spritflasker i kvinnens hjem og disse skal nå til analyse. Ingen er så langt mistenkt i saken.

I 2002 døde en mann i 50-årene fra Nord-Aurdal etter å ha drukket metanolholdig sprit. Det var det forrige registrerte dødsfallet med metanoltilknytning i Vestoppland politidistrikt.

Metanol, eller tresprit som det også kalles, er svært giftig og brukes i frostvæske, løsningsmiddel samt fremstilling av andre kjemikalier.

De siste årene har en rekke personer mistet livet etter å ha inntat metanolholdig sprit.