Overgrep illustrasjon (Foto: Svein Flagestad/TV2)
Overgrep illustrasjon (Foto: Svein Flagestad/TV2)

Strøm av overgrepstips etter avsløring av pedopastor

Støttesentre har fått flere tips om lignende overgrepssaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gårsdagens TV 2-dokumentar om den tidligere pinsepastoren som har erkjent seksuelle overgrep mot mindreårige gutter har vakt sterke reaksjoner. Pastoren har gått i dekning, etter å ha mottat trusler.

Og det er kommet inn tips om flere lignende overgrepssaker med andre påståtte gjerningspersoner.

- Det er helt forferdelig det som har skjedd her og særlig for de guttene som skal ha blitt utsatt for overgrep. Det sier informasjonsansvarlig Amina Benattou ved Støttesenter mot incest.

Og hun er ikke alene for reaksjonene er sterke og mange etter at en tidligere pastor foran skjult kamera innrømmte seksuelle overgrep mot barn på TV 2 i går.

Les også: Slik får du hjelp

Grove trusler

Etter avsløringen har mannen mottatt grove trusler på ulike nettsider og han har etter råd fra politiet nå flyttet ut fra sitt eget hjem.

Ulike støttesentre har mottatt tips om flere lignende overgrepssaker etter TV 2-dokumentaren. Det bekrefter Lennart Persson ved Kirkens ressurssenter.

- Vi har fått mange henvendelser fra folk som har opplevd overgrep, men så har vi fått en del henvendelser fra folk som mistenker overgripere for å fremdeles være aktive og som også er ukjent for politiet, sier Persson.

Kritiserer etterforskningen

Eks-pastoren på vestlandet er tidligere anmeldt for overgrep, men alle sakene er henlagt. Politiet får nå kritikk for manglende etterforskning.

- I denne saken er det skremmende at politiet ikke gjør nok for det handler om barn, man må ta dem på alvor. Finne riktige retningslinjer for å fange opp, straffe de som begår overgrep, avslutter Benattou ved Støttesenter mot incest.