Drapssiktet fremstilt for varetekt

38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Tromsø, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

38-åringen var til stede, men var ikke i stand til å svare på om han samtykket i fengsling eller ikke. Det bekrefter politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt overfor NTB.

- Vi vurderte det sånn at mannen ikke var i stand til å gi et gyldig samtykke på spørsmålet om varetektsfengsling, og ba ham derfor heller ikke om å ta stilling til det, sier Norgård Strand.

Vil sone på Åsgård

Hun forteller at 38-åringens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, var til stede under fengslingsmøtet, hvor vilkårene for varetektsfengsling ble prøvet. Kjennelsen vil bli klar i løpet av tirsdag ettermiddag.

Den trippeldrapssiktede er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge HF - psykiatrisk avdeling. Han har vært så psykisk syk at det er uvisst når politiet kan gjennomføre avhør.

Mannen vil ikke bli flyttet fra Åsgård sykehus før han regnes som mentalt frisk nok til å sone i et fengsel.

Siktelsen kan bli utvidet

Drapsofferet Linda Anett Hansen (35) var gravid i femte måned da hun ble drept med kniv sist søndag. Politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt sier det blir en juridisk avveining om dette skal få betydning for siktelsen.

- Foreløpig er 38-åringen siktet for forsettlig drap på tre personer. Jeg kan ikke utelukke at siktelsen kan bli utvidet etter hvert, sier Norgård Strand til NTB.

Tromsø-politiet fortsatte etterforskningen tirsdag med flere vitneavhør og tekniske undersøkelser. Elin Norgård Strand sier at de forventer å få resultatene av de foreløpige obduksjonsrapportene i løpet av tirsdag eller onsdag. (©NTB)