Tid for hjem, kjersti bergesen
Tid for hjem, kjersti bergesen

- Det hjelper ikke å mase

Kjersti Bergesen tar seg god tid med de rekordmange søkerne til neste sesong av «Tid for hjem».

- Jeg har lest og lest i flere uker, men er ennå ikke gjennom alt, sier Kjersti og legger til:

- Ja, for jeg leser alle og ser nøye på alle bildene. Har noen lagt ned arbeid i å sende meg en søknad, så skal jeg legge ned tid i å lese den.

Matt Kjersti

Responsen til neste års sesong av «Tid for hjem» har vært overveldende.

- Jeg blir litt matt. Det er ikke fritt for at det går inn på en når man ser hvor mange som virkelig trenger en styrende hånd og litt arbeidsdisiplin kombinert med fire dagers fullt fokus og et øremerket budsjett, sier Kjersti.

Gjøre om en do på fire kvadrat?

Kjersti forteller videre at det er veldig mye bra i bunken i år, men også en del mindre relevante.

- Som bygging av hele hus eller do på fire kvadrat. Og så har du kuriøse saker som bedehus, håpløse saker som hytter uten vann og strøm som det tar en halv time å gå til (mens du bærer det du skal ha med deg). For ikke å snakke om fristende saker som pent beliggende leiligheter i Syden. Og veldig mange ønsker seg badestamp, eller lekerom til ungene (les eget roterom) og overbygg på uteplassen, ramser hun opp.

Mas er til ingen nytte

«Tid for hjem» har tatt i mot søknader til oppussing i fire uker nå, og antall henvendelser er oppe i rundt 2000 - et antall Kjersti beskriver som mer enn nok og dermed avslutter søknadsperioden.

Gjengen regner med å være i gang med oppussing allerede i slutten av april, og beslutninger om hvilke prosjekter som velges ut blir tatt fortløpende.

- Det hjelper ikke å mase, sende mail eller ringe - jeg jobber så fort jeg kan, sier Kjersti.

- Og for all del, ikke vent på svar fra oss dersom du har konkrete planer om å gå i gang med noe! Vi kan jo bare gjøre en bitteliten brøkdel av det som det søkes om, legger hun til.

Les alt om «Tid for hjem» her.