Staten får 15 milliarder i utbytte fra StatoilHydro

Staten vil få ut 15,5 milliarder kroner når StatoilHydro betaler ut sitt utbytte for driften i 2008 i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I programmet for oljegigantens generalforsamling 19. mai går det fram at selskapets styre foreslår å utbetale 7,25 kroner i utbytte per aksje. Dette er fordelt på 4,4 kroner i ordinært utbytte og et ekstraordinært utbytte på 2,85 kroner og vil utgjøre drøyt 23 milliarder kroner.

Staten er StatoilHydros desidert største aksjonær med 2,1 milliarder aksjer, totalt 66,86 prosent av selskapet. Finansminister Kristin Halvorsen (SV) kan dermed glede seg over å få tilført over 15 milliarder kroner av utbyttet. Folketrygdfondet, som er selskapets nest største eier, vil få utbetalt 910 millioner kroner.

Under generalforsamlingen vil styret også foreslå at navnet på selskapet skal endres til bare Statoil ASA. Siden fusjonen mellom Hydro og Statoil i 2007 har selskapets navn vært StatoilHydro ASA, men dette navnet har vært midlertidig. Olje- og energidepartementet har varslet at staten bare vil stemme for et forslag der navnet Statoil er dominerende. Av den grunn foreslår derfor styret å endre dagens navn til Statoil ASA, står det i innkallingen. (©NTB)