gulrot og linsesuppe
gulrot og linsesuppe

Gulrot og linsesuppe

Krydret suppe servert med naanbrød og yoghurt

2 ts spisskum (hele frø)

1 krm (1/5 ts) chiliflak

2 ss olivenolje

ca 600 g rensede, grovt revede gulrøtter

140 g røde linser

1 l grønnskabuljong

ca 1 dl melk, kaffefløte eller matfløte

Varm opp en gryte og tørrstek (uten olje) spisskum og chili flak i ca. 1 min. til de begynner å ”poppe” i pannen.
Dette for å ”frigi” smakstoffene.
Ta opp ca. halvparten av frøene og sett tilside.
Tilsett olje i gryten sammen med grovt revede gulrøtter og linser.
La surre ca. i min..
Tilsett buljong, kok opp og la trekke i 15-20 min..
La melken / fløten trekke med de siste 5-6 min..
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt ( eller server den som den er).
Smak til med krydder.


Ved servering dryss over det tørrstekte krydderet , legg en skje yoghurt naturell i hver suppe bolle.
Server med naanbrød, stekt etter anvisning på pakken.
Pensle de stekte naanbrødene med litt smeltet smør etter at de er stekt.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no