Erklærte seg også som vinner etter valget:   Med Guds hjelp skal jeg lede den kommende regjeringen, sa Benjamin Netanyahu fra det høyreorienterte Likud partiet. (Foto: Odd Andersen/AP/SCANPIX/)
Erklærte seg også som vinner etter valget: Med Guds hjelp skal jeg lede den kommende regjeringen, sa Benjamin Netanyahu fra det høyreorienterte Likud partiet. (Foto: Odd Andersen/AP/SCANPIX/)

Netanyahu og Barak enige

Benjamin Netanyahu og Ehud Barak er enige om regjeringssamarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder israelsk medier.

I avtalen heter det blant annet at Israel skal formulere en omfattende plan for fred og samarbeid i Midtøsten. Det skriver avisen Haaretz .

Det høyreorienterte partiet Yisrael Beiteinu og det jødisk-ortodokse partiet Shas har tidligere sagt ja til å bli med i koalisjonen, mens det moderate Kadima-partiet har nektet å bli med i regjeringen.

Det israelske arbeiderpartiet er dypt splittet i spørsmålet om regjeringsdeltakelse, og partiets sentralkomité skal ta endelig stilling i løpet av dagen.

Flere av partiets Knesset-representanter anklager Barak for å ha forhandlet uten fullmakt og anklager partilederen for å være udemokratisk.

(NTB/TV 2)