Lederen for  Stortingets helsekomité, Harald Nesvik, krever gjennomgang av  av trippeldrapet  i Tromsø. (Foto: SCANPIX/TV 2)
Lederen for Stortingets helsekomité, Harald Nesvik, krever gjennomgang av av trippeldrapet i Tromsø. (Foto: SCANPIX/TV 2)

Krever bred gjennomgang av trippeldrapet

Leder i Stortingets helsekomité, Harald Nesvik mener gjennomgangen av saker som trippeldrapet i Tromsø ikke er god nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trippeldrapet i Tromsø har rystet hele landet. Linda Anett Hansen (35), Ole-Roger Olsen (44) og Ragna Elida Christensen (61) ble natt til søndag knivdrept i et bolighus mens de sov. Leieboeren, som beskrives som psykisk ustabil, er pågrepet og siktet.

Rekken av lignende hendelser gjør at mange spør seg om myndighetene har gjort nok for å forhindre at psykisk syke begår drap.

Les også: Sjekker sykehus etter trippeldrap

Tar saken

Leder i Stortingets helsekomité, Harald Nesvik fra Fremskrittspartiet, vil i dag ta kontakt med Helsetilsynet og be om en bred og tverrfaglig vurdering av trippeldrapet.

- Etter disse episodene går vi alltid inn og får tilsynssak ut ifra den spesifikke episoden. Men det man ofte glemmer, er at samfunnet også har behov for en sikkerhet mot disse personene, som både kan være voldelige og farlige, sier Nesvik.

Les også: - Vi må ha en granskingskommisjon

Ble drept mens de sov: Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole Roger Olsen (44).
Ble drept mens de sov: Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole Roger Olsen (44).

Støtter forslag om granskingskommisjon

Finn Abrahamsen, som tidligere ledet voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, vil ha en kommisjon til å granske de mange drapene begått av psykisk syke personer de siste årene.

- I dag har vi kommisjoner for jernbaneulykker, busser og lastebiler og alt som er, men det er ingen som har tenkt tanken på dette med en kommisjon for å finne ut hva det er som har forårsaket en slik alvorlig hendelse. Og når det blir så mange, så man gjøre noe, sa Abrahamsen til TV 2 Nyhetene i går.

Forslaget til Abrahamsen får støtte av lederen i Stortingets helsekomité.