Tromsø lys trippeldrap (Foto: TV 2)
Tromsø lys trippeldrap (Foto: TV 2)

Tente lys for sine klassekamerater

Barna til drepte Ole-Roger Olsen mistet faren, stemoren og bestemoren i det brutale trippeldrapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stearinlys lyste i kveld opp snøen utenfor Tomasjordvegen der tre mennesker ble stukket til døde med kniv på søndag. Et av ofrene, 44 år gamle Ole-Roger Olsen etterlot seg to sønner på 12 og 15 år.

Klassekamerater og venner viste sin sympati ved å tenne lys for de to som mistet faren, stemoren og bestemoren sin i det brutale trippeldrapet.

Guttene har vekslet mellom å bo med faren sin i Tomasjordvegen og hos moren sin. Denne helgen var de hos sin mor, som ikke bor langt unna drapsstedet.

Den ene av guttene går på ungdomsskolen, mens den andre går på barneskolen.

Tromsø venner trippeldrap (Foto: TV 2)
Tromsø venner trippeldrap (Foto: TV 2)

Ventet barn

De to guttene mistet også et kommende søsken. Ole-Roger Olsens samboer Linda Anett Hansen var gravid i femte måned med deres felles barn.

De to giftet seg i januar 2008, og kjøpte huset i Tomasjordvegen i Tromsø i høst for 3,1 millioner kroner. Ekteparet flyttet inn i den såkalte «professorboligen» like før jul, og ikke lenge etterpå flyttet den drapssiktede 38-åringen inn i sokkelleiligheten i bolighuset.

Både Linda Anett Hansen og Ole-Roger Olsen arbeidet innenfor forskning på fisk. Linda var ansatt i Nofima, mens Ole-Roger arbeidet på Havbruksstasjonen - en bedrift som drives av Nofima.

Brøt opp døra

Politiet gikk i dag ut med flere detaljer om hvordan det brutale drapet skjedde.

Drapsmannen skal ha brutt opp døra fra hybelleiligheten der han bodde inn til hovedhuset. Dette gjorde han ved å knuse glasset ved siden av døra, for så å låse den opp.

Deretter har mannen tatt seg opp i annen etasje hvor det er stue, kjøkken, bad og soverom.

Funnet på stua og soverommet

Bestemor Ragne Elida Christensen (61) ble funnet på gulvet i stua. Faren og hans samboer ble funnet på soverommet på hver sin side av sengen.

Det skal være tegn som tyder på kamp på soverommet.

- Det var et syn som man heldigvis ikke møter så ofte. Huset bar preg av at det hadde foregått et trippeldrap der, sa politioverbetjent Pedersen.

Politiet håper åstedsarbeidet vil gi svar på hva som faktisk skjedde inne i huset. Foreløpig er det ikke klart når drapet skjedde, eller hvem av ofrene som ble drept først.

Godt inntrykk av siktede

Nabolaget i Tromsdalen er i sjokk etter de brutale drapene.

- Det er ikke mulig å tenke tanken at noe slikt kan skje. Så skjer det likevel, sier universitetsrektor Jarle Aarbakke sier til TV 2 Nyhetene.

Aarbakke bor rett ved huset der trippeldrapet fant sted. Den vanvittige handlingen preger sterkt naboer som TV 2 har snakket med.

38-åringen som er siktet for drapene, beskrives som en hyggelig og smilende kar som ofte ble sett med snøskuffen. Han hilste på naboene, som ikke hadde den fjerneste mistanke om at vedkommende kunne være tilbøyelig til å gjøre noe i nærheten av det han er siktet for.

Tromsø lys til minne trippeldrap (Foto: TV 2)
Tromsø lys til minne trippeldrap (Foto: TV 2)