Oslo Børs feiret stigende oljepris og USA-pakke

Godt hjulpet av stigende oljepris og en saftig børsfest i USA, endte hovedindeksen på Oslo Børs på 232,44 poeng mandag, en oppgang på 3,96 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Børs fulgte dermed trenden fra de toneangivende europeiske børsene, som også pekte oppover ved stengetid mandag.

Prisen på nordsjøolje steg i løpet av dagen med 2,74 prosent, og ble omsatt for 53,29 dollar fatet rundt børsslutt.

Den stigende oljeprisen bidro til en god dag for flere av de oljerelaterte selskapene på børsen. Blant annet steg StatoilHydros aksjekurs med 3,72 prosent til 125,50 kroner i løpet av mandagen.

Blant mandagens børsvinnere var riggselskapet Petrojack (+28,85 prosent), Eitzen Chemical (+26,76) og oljeselskapet Questerre Energy Corporation (+22,16).

Oppgangen på Oslo Børs kan også forklares med medvind fra USA. De amerikanske indeksene fikk et kraftig oppsving etter åpning mandag som følge av en ny krisepakke fra myndighetene. Pakken skal gi økonomisk støtte til private investorer som ønsker å kjøpe opp råtne lån fra landets banker.

– USAs økonomi og mye av verdensøkonomien står overfor ekstraordinære utfordringer. Skal vi møte disse utfordringene, må vi ta ekstraordinære grep, skrev den amerikanske finansministeren Timothy Geithner i Wall Street Journal mandag. (©NTB)