Rederiansatte dømt for utroskap og bedrageri

To ansatte i Tordenskjold Rederi AS er i Oslo tingrett dømt for utroskap og grovt bedrageri på til sammen over 170 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de dømte har sørget for at norske selskaper som han representerte, betalte langt mer for kjøp av skip enn nødvendig. Pengene ble kanalisert til selskaper som han selv og en annen person sto bak.

Han er også dømt for utroskap over en lengre periode for å ha tilegnet seg deler av inntektene som kundene betalte for leie av skipene. Som straff må han sone fengsel i 5 år og 6 måneder, betale betydelige beløp i erstatning til norske banker, samt tåle inndraging av et utbytte på til sammen over 1 million amerikanske dollar, skriver Økokrim.

Regnskapsjuks

I samme sak er en tidligere administrerende direktør i det børsnoterte selskapet Tordenskjold ASA dømt til fengsel i 7 måneder for brudd på straffeloven, regnskapsloven og ligningsloven. 6 av månedene er gjort betinget.

Kvinnen er også dømt til å betale 120.000 dollar til Storebrand bank som tapte penger på grunn av de straffbare forholdene.

Drama i retten

Da saken skulle for retten høsten 2008, prøvde de tiltaltes advokater å få saken utsatt. Årsaken var at de mente Økokrim hadde trenert etterforskningen og at de ikke hadde fått nok tid til å forberede seg.

Retten ble likevel satt, men etter kort tid ble den tredje tiltalte i saken, Tor Johan Stuve, innlagt på sykehus. Saken mot ham ble derfor utsatt og er ventet å starte i september. (©NTB)