Call of Duty : World at War ( © Activition BLizzard)
Call of Duty : World at War ( © Activition BLizzard)

Hundeelskere mot Activision

Vakthundene i Call of Duty: World at War er folk, de også.

De som har spilt begge eller en av de siste spillene i Call of Duty-serien, Call of Duty 4: Modern Warfare og Call of Duty: World at War , minnes med skrekk og avsky de dødelige vakthundene, som med ett eneste byks kunne legge deg i bakken og forsyne seg av strupen din. Det eneste som kunne redde deg i disse situasjonene var et raskt og godt timet knappetrykk, og selv når du trodde du hadde teknikken inne, kunne du risikere å bli et festmåltid for menneskets beste venn. Resultatet var at du måtte starte igjen fra forrige checkpoint, noe som den dag i dag sender mang en kontroller på en reise gjennom TV-rommet.

Breanna Lucci
Breanna Lucci
Da er det en trøst å vite at det ikke bare er oss spillerne som lar oss irritere grenseløst av de firbente kjøttkvernene. Nettavisen Lowell Sun Online kan fortelle om Breanna Lucci, en student ved Massachusetts' Academy of Notre Dame, som heller ikke er videre begeistret over hundenes inkludering i de populære skytespillene - dog av helt andre grunner. Hun er nemlig president i skolens dyrevernsforening, og reagerer med brennende raseri på nedfellingen av nazistenes vakthunder i det siste Call of Duty-spillet.

Etter å ha sett sin eldre bror spille spillet, og etter at han ved en anledning tok de nødvendige skrittene for å ikke bli middag, ble frøken Lucci så opprørt at hun startet en underskriftskampanje for å sette søkelyset på den virtuelle dyremishandlingen. "Å drepe dyr skal ikke være en form for underholdning", sier studenten, som er spesielt bekymret for at barn skal få oppleve spillet. Hun får støtte fra dyreelskere både i og utenfor skolekretsen, og så langt har underskriftskampanjen mottatt over 100 signaturer fra skolens elever. Målet er å kunne skaffe nok underskrifter til å sende det med et brev til Activision Blizzard, for å vise sin avsky mot denne formen for behandling av dyr i spill.

Selv om de jobber for dyrenes rettigheter, har de likevel sympati med oss tobeinte også. En moderator for dyrevernsgruppa kunne nemlig legge til følgende:

"Vi syns ikke at å drepe mennesker er noen spesielt god idé heller."

Vi venter spent på utfallet av denne saken.