Håkon Skogseid  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Håkon Skogseid (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Viking reiste seg

Reddet ett poeng etter å ha blitt overkjørt de første 45 minuttene.

Lillestrøm - Viking 1-1 (0-0)

Se høydepunkter og scoringer i høyrestolpen gratis (krever innlogging).

- Jeg er skuffet når vi har gode muligheter til å avgjøre kampen. Vi gjør veldig mye bra i første omgang, men siste halvdel av andre omgang er jeg ikke fornøyd med, sier Henning Berg.

Se hele intervjuet her:

Lillestrøm imponerte fra Start på Åråsen, og hadde ikke mindre enn seks fete måltilbud i første omgang.

Arild Sundgot ble spilt nydelig fri av Magnus Myklebust i det 8. minutt, men skuddet fra elleve meter ble alt for puslete.

Tre minutter senere var det rekkekamerat Olivier Occeans tur til å spolere en kjempemulighet. Kandieren fikk et langt oppspill av Lars Kristian Eriksen, men alene med Thomas Myhre skjøt Occean håpløst utenfor.

Lilestrøm fortsetter å kjøre kampen. Og det 27. minutt hadde igjen Occean en god sjanse, men kanadieren skjøt over fra 14 meter etter en dårlig Viking-klarering.

I det 35. minutt rotet Ragnvald Soma det til, og sendte Olivier Occean alene mot Thomas Myhre. En kjemperedning av Vikings keeper forhindret Lillestrøm-ledelse.

To minutter senere var det Khaled Mouelhis tur til å gi Uwe Rösler et skremmeskudd. Tunisieren fikk ballen på tolv meter og fyrte av, men avslutningen gikk like over.

Viking var tafatte, og skapte ikke en eneste mulighet de første 45 minuttene.

Viking kom tilbake
Sju minutter etter hvilen fikk endelig Olivier Occean uttelling. Bjørn Helge Riise dro til med storslegga, Thomas Myhre ga retur via tverliggeren og kanadieren headet inn en fortjent ledelse.

Lillestrøm  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Lillestrøm (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Men Viking kjempet seg tilbake i kampen, og klarte å sette press på vertene.

20 minutter ut i omgangen kom utligningen. Alexander Ødegaard slo et perfekt frispark, og Børre Steenslid headet fint ned til Håkon Skogseid. Den tidligere Notodden-spilleren banket inn kvitteringen fra fem meter.

I det 73. minutt var gjestene fra Stavanger nær ved å ta ledelsen. Martin Fillo headet like over mål etter corner fra Ødegaard.

Og gjestene var også farligst i sluttminutene, og kunne fort tatt med seg alle tre poengene.

Fornøyd Nilsen
- Det står stor respekt av det spillerne viste i andre omgang. Jeg er nesten litt skuffet over at vi ikke vant med det vi presterte på slutten, sier Roger Nilsen, Vikings assistenttrener.

Viking tok poeng på Åråsen for første gang på åtte forsøk.

- Vi gjør veldig mye bra i første omgang, men skal vi vinne må vi score mål. De har to målsjanser, og scorer på en av dem. Vi prøvde å spille på samme måte etter hvilen, men fikk det ikke til. Det fungerte ikke i slutten av andre omgang, oppsummerer Henning Berg,