mobiltlf2 (Foto: Per Løchen)
mobiltlf2 (Foto: Per Løchen)

Gamle mobiler blir til trær

Ny panteordning for gamle mobiler!

Har du en gammel mobil liggende å slenge hjemme? Da bør du ta den med deg og levere den til pant i din nærmeste Telenor-butiikk! For tenk, ved å resirkulere en gammel mobil så kan Røde Kors bruke midlene til å plante 25 trær i utsatte områder Asia!

4,7 millioner gamle mobiler i norske hjem

En helt fersk undersøkelse viser at 100 prosent av alle husstander i Norge har en eller flere mobiler i bruk. Hele 82 prosent av befolkningen har gamle mobiler de ikke bruker liggende oppbervart hjemme! Dette utgjør 4,7 millioner mobiler som bare ligger og støver i norske hjem!

Resirkuleres og restaureres

Nesten alt materiale fra gamle mobiltelefoner kan resirkuleres og brukes på nytt dersom de pantes! Og, mange mobiler kan også restaureres og selges på nytt på bruktmarkeder i utlandet, noe som igjen vil være en stor avlastning på miljøet.

Telenor og Røde Kors

Telenor innfører nå i disse dager en helt ny panteordninger for mobiltelefoner i butikk. For hver mobil som leveres inn så kan Røde Kors plante 25 trær i utsatte områder i Asia, og panteren får 50 gratis SMS som takk for hjelpen! Mandag kommer informasjonssjef i Telenor, Elisabeth Evjen og president i Røde Kors, Sven Mollekleiv i studio sammen med tre unge mijøagenter.