Gilad Shalit fange i 1.000 dager

Gilad Shalits familie har markert at det er gått 1.000 dager siden den israelske soldaten ble tatt til fange på Gazastripen. Ennå er det ingen tegn til at Shalit vil bli satt fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag var familien i Jerusalem for å protestere mot avtroppende statsminister Ehud Olmerts håndtering av krisen. Etter å ha satt opp et protesttelt utenfor Olmerts kontor, skulle de reise hjem til det nordlige Israel.

- Olmert sviktet oss, han lot fra første stund av være å ta virkelig tak i denne saken. Jeg var aldri optimist, og hadde ingen tro på at statsministeren ville lykkes i siste øyeblikk etter å ha latt det hele drive så lenge, sier Shalits far Noam.

Han viser til forhandlinger der Egypt forgjeves forsøkte å megle fram en frigivelse av sønnen. En talsmann for regjeringen i Kairo har sagt at verken egypterne eller israelerne vet med sikkerhet om Gilad Shalit er i live.

Gilad Shalit ble bortført 25. juni 2006 av palestinske aktivister som hadde gravd en tunnel under grensen mellom Gazastripen og Israel og angrep en av den israelske hærens stillinger. To andre israelske soldater ble drept i dette angrepet. (©NTB)