– Anne Orderud Paust var målet

Det var Anne Orderud Paust, og ikke hennes foreldre Kristian og Marie Orderud, som var målet for den eller de som sto bak drapene på Orderud gård, mener privatetterforsker Tore Sandberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På SKUP-konferansen i Tønsberg fredag la han fram materiale som han mener tyder på dette. Sandberg presenterte blant annet kulehull i en skyvedør som ikke skal ha vært oppdaget tidligere, og som han mener viser at hendelsesforløpet på Orderud gård i pinsen 1999 var annerledes enn det dommen bygger på.

Sandberg har etterforsket saken på vegne av Per og Veronicas støtteforening. Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene på Kristian og Marie Orderud og deres datter Anne.

Sandberg mener at de som drepte Anne Orderud Paust og hennes foreldre ikke tok seg inn gjennom verandadøra i husets hovedetasje, men gjennom hovedinngangen i sokkeletasjen.

Sandbergs team har prøvd å knuse en kopi av den aktuelle verandadøren med ulike gjenstander, og påstår at det er umulig å gjøre dette.

– Det er ikke mulig å bruke glasskjærer fra utsiden for å knuse vinduet, fordi bruddflatene krysser treverket i vinduet. Dermed står vi overfor et helt annerledes hendelsesforløp, uttalte Sandberg, som mener det er brukt glasskjærer fra innsiden av døren før den ble knust.

– Vitnet tar seg opp mot gården, og ser to personer som står på forsiden av kårboligen. Det skal ha tatt 2-3 minutter for vitnet å gå opp til gården. Sandberg mener det er ulogisk at eventuelle drapsmenn ventet så lenge utenfor boligen før de dro.

– Skulle jeg gjennomføre noe sånt som skjedde i kårboligen, ville jeg sikret med vakthold både foran og bak huset, sier Sandberg, som mener dette tyder på at noen har holdt vakt utenfor mens den eller de som drepte ekteparet Orderud og deres datter har knust ruten fra innsiden. (©NTB)