Thor Hushovd  (Foto: SEBASTIEN PIRLET/REUTERS)
Thor Hushovd (Foto: SEBASTIEN PIRLET/REUTERS)

Hushovd tror på seier

Thor Hushovd er optimist foran Milano - San Remo

Monaco (TV 2 Sporten): Etter å ha ladet opp med Lance Armstrong er Thor Hushovd seiersikker foran lørdagens storløp Milano - San Remo.

Sesongens lengste endagsritt på nesten 300 kilometer arrangeres for 100 gang i år og nordmannen har lenge drømt om å vinne det legendariske løpet.

I 2005 ble han nummer tre, men nå i år håper han å gå helt til topps.

- Jeg føler meg veldig bra og har fått trent godt den siste uka. Det er et forferdelig langt løp, men jeg gleder meg. Målet mitt er å vinne og jeg vet at jeg er i form til å klare det hvis tilfeldighetene er på min side mot slutten, sier han til TV 2 Sporten.

Slutt på oppvarmingen
Med Milano - San Remo starter sykkelsesongen for alvor og etter lørdagens løp kommer de store rittene som perler på en snor. Thor Hushovd er rytteren som Cervelo TestTeam setter størst lit til i vårklassikerne og nordmannen merker presset.

- Man begynner å merke det nå når de store løpene kommer, men jeg begynner å få en del erfaring etter hvert så jeg får håpe at jeg takler det, sier han.

- Er kapteinsplassen din sikret utover våren uansett hvordan du presterer i de neste løpene?

- Nei, nå er jeg på et så godt lag at jeg må sykle fort fra start. Henrich Haussler har for eksempel vist flere ganger at han kan, og da må vi bare spille på ham hvis jeg ikke er i slaget. Kommer det andre og er bedre enn meg er det jeg som må hjelpe dem og ikke motsatt. Det er bra å ha flere kort å spille på og det kan komme til min fordel også.

Skjerpet av konkurransen
For Grimstad-gutten ser bare positivt på situasjonen slik den er nå. Konkurransen innad i laget er mye tøffere enn den var i Credit Agricole, og i Cervelo er ikke Hushovd sikret kapteins-plassen uansett form.

- Det er mye tøffere for meg å forsvare kapteinsplassen på dette laget enn Credit Agricole, men konkurransesituasjonen gjør meg helt klart bedre. Jeg vet at jeg må prestere og tror for eksempel ikke at jeg hadde vunnet Het Nieuwsblad (tidl. Het Volk) hvis jeg fortsatt hadde syklet for mitt gamle lag, mener Hushovd.

Treningskamerat med Lance
Og formen bør være på topp. Oppladningen til den virkelige sesong-debuten har Hushovd hatt sammen med selveste Lance Armstrong som selv skal delta i Milano - San Remo og får sin Europa-debut i løpet.

- Det har vært hyggelig å sykle med Lance Armstrong og ikke minst hyggelig å bli spurt. Han sendte med en sms og lurte på om jeg ville trene med ham. Han er en hyggelig fyr og artig å prate med når vi sykler. Han prøvde livet uten sykkel, men følte at noe manglet. Han pratet også ganske mye om kreftsaken. Han hilste på alle som vi kjørte forbi og var veldig hyggelig og det synes jeg var morsomt å se. Jeg må innrømme at det var ganske stort at han tok kontakt for å sykle med meg, smiler Hushovd.

- Han har nevnt deg som en av favorittene i morgen?

-Han bare smisker vet du, he he. Men håper han har rett!