Test av spill         Englekræsjingame
Test av spill Englekræsjingame

Anmeldelse: EngleKræsj

Et fantastisk norsk barnespill

Engler og demoner braker sammen like brutalt og nådeløst som to puter i et sengetøylager, idet Ravn Studio tar barna med på en eventyrlig og spennende reise på jakt etter forsvunne himmelske instrumenter.

31.240x80!
31.240x80!

Historien

De to rampete småenglene Frans og Fia finner ut at de har forsovet seg til siste time før engleeksamen, og raser avgårde i racerskyen sin for å komme tidsnok.

Dessverre ser de ikke himmelen for bare skyer, og turen tar brått slutt idet de kræsjer inn i skyen med alle instrumentene til engleorkesteret. Instrumentene blir slengt i alle kompassretninger, og tre av dem faller ned på jorda, hvor de raskt havner på avveie blant mer og mindre lugubre vesener.

Dette skremmer imidlertid ikke Frans og Fia, som bestemmer seg for å reise til jorden og finne de forsvunnede instrumentene. Uten at de egentlig har lov til det, selvsagt.

Spillet

englekraesj-v02-2
englekraesj-v02-2

Om ikke historien ga en aldri så liten pekepinn er dette et spill for barn, uten at det blir en åpenbart pedagogisk lek-og-lær-opplevelse.

Englekræsj er et eventyrspill i 3D, med fokus på plattformhopping, utforsking og lett oppgaveløsing. Du spiller som både Frans og Fia i jakten på de forsvunne instrumentene, med mulighet for å skifte mellom de to ved et enkelt knappetrykk. Dette gjør seg nødvendig i flere situasjoner, da begge besitter forskjellige evner og ofte må samarbeide om å løse oppgaver og forsere hindringer.

Fia har for eksempel evnen til å sende smådjevler tilbake dit de kom fra med englemagien sin, men ikke før Frans har slått dem i svime med sine egne triks. Samspillet mellom de to fungerer meget godt, i kamp såvel som i oppgaveløsing, og det gir en følelse av å aldri være helt alene på ferden, noe som kan være fint når en står overfor skumle ismonstre og illsinte sjørøvere.

Som sagt er det jakten på instrumentene som hele tiden er i fokus, og disse har virkelig klart å rote seg godt bort. De to småenglene møter stadig på nye hindringer de må komme seg rundt og nye mennesker som trenger deres hjelp, og for hver oppgave de løser kommer de stadig nærmere instrumentene. I mellomtiden skal også monstre og smådjevler nedkjempes ved hjelp av englemagi, og overalt finner man magiske noter og stjerner skulle man ta skade eller gå tom for magi.

Det er bestandig noe å gjøre i Englekræsj, man holdes stadig i aktivitet og det finnes sjelden dødpunkter.

img650x367
img650x367

Som om ikke spillet allerede gjør en god jobb med å fange barna inn i dets spennende og fantasifulle univers, kan spillet også skilte med en innpakning som hever seg godt over hva vi er vant med å se i norske barnespill. Grafisk sett er spillet ganske så pent å se på, med lekent design, fargerike lokaler og flytende animasjoner. Man har tilogmed tatt seg tid til å inkludere overganger mellom dag og natt, skjønt mørket har en tendens til å bli litt for mørkt og skjule endel detaljer.

Alle barna har barnestemmer, noe som gjør det hele litt mer troverdig, og bakgrunnsmusikken er passende for lokalene man spiller i, uten at den blir slitsom eller påtrengende.

Det eneste man kan sette fingeren på ved Englekræsj er at tastaturkontrollene kan være en smule kronglete, men har man en spillkontroll til PC eller en Xbox 360-kontroll med ledning er ikke dette noe problem.

Et par andre småting er det også, som at undertekstene ikke bestandig stemmer overens med hva figurene på skjermen sier. Alt i alt er dette uansett bare flisespikking; Englekræsj er et morsomt, engasjerende og spennende spill som definitivt hever lista for hvordan et godt eventyrspill for barn bør være, og har du en spillglad pode i barneskolealder og en PC i huset bør dette være et sikkert kjøp.

Konklusjon

+ Gode utfordringer, spennende og engasjerende, pen innpakning

- Stive tastaturkontroller, feil i undertekster

Historie - 80%

Spillbarhet - 90%

Grafikk - 90%

Lyd - 90%

TOTALT: 90%

P.S.: Med spillet følger også en aktivitetsbok med historier og oppgaver, som også fungerer som brukermanual til spillet.