Industrigigant sier opp 3.000

Det tyske industriselskapet ThyssenKrupp vil si opp over 3.000 ansatte. Det er første gang et storkonsern i Tyskland går til så store oppsigelser som følge av den økonomiske nedgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sviktende etterspørsel gjør at ThyssenKrupp må kvitte seg med så mange ansatte, meldte tyske medier fredag. Ifølge finansavisen Financial Times Deutschland mener ledelsen at selskapet bør slankes radikalt.

Konsernets avdelinger for produksjon av stål, bildeler og skipsbygging vil bli hardest rammet av kuttene. ThyssenKrupp velger med dette å gå hardere til verks enn andre tyske selskaper, som har forsøkt å møte nedgangen ved å redusere arbeidstiden for de ansatte.

I tillegg har mange av disse selskapene redusert bruken av deltidsansatte. I januar i år fikk statsminister Angela Merkel forsikringer fra Tysklands 30 største selskaper om at de ville unngå masseoppsigelser og forsøke å løse problemene med frivillige ordninger.

Det økonomiske analyseselskapet Ifo spådde denne uken at Tysklands økonomi kan skrumpe inn med mer enn 4 prosent i 2009. Og det er ikke utsikt til noen ny sterk vekst i 2010, advarte Ifo. (©NTB)