Ole Martin Årst  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Ole Martin Årst (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Start-spillerne merker ikke underskudd

Start-spillerne er uberørte av 90 millioner kroner i minus.

Med rundt 90 millioner kroner i underskudd er Start Toppfotball i en historisk særklasse når det gjelder underskudd. Brann ASA hadde den forrige rekorden med 58,8 millioner. Likevel kommer ikke spillerne i sørlandsklubben merke dystre regnskapstall.

- Det skal ikke gå ut over spillerstallen, spillerlønninger eller apparater rundt det. Det budsjettet vi kjører etter holder vi nå, sier administrerende direktør, Jan Oddvar Skisland, i Start Toppfotball AS til TV2 Sporten.

- Vi følger med og blir oppdatert på ståa i klubben, men vi kjente det nok mer på kroppen da Start var truet av konkurs i fjor, sier han.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

- Gode rammer
- Klubben har lagt gode rammer for oss slik at vi skal ingen spillerne har merket noen ting. Der har vi fortsatt som før og har plusset på med litt. Det er betryggende for oss at vi kan opprettholde den satsingen, sier kaptein Ole Martin Årst.

Underskuddet i Start Toppfotball AS i 2008 blir forklart slik:

- Vi hadde ca. 25 millioner i underskudd på driften i fjor. Det skyldtes at vi valgte å kjøre som et Tippeligalag for å komme raskt opp igjen. Vi har avskrevet 15 millioner på brasilianerne og så har vi skrevet av bortimot 50 millioner på Sør Arena. Men nå arenaen den solgt til Sparebanken Sør så nå er Start Toppfotball gjeldfrie, sier Skisland.

- Men for å få fornyet lisens må dere ha positiv egenkapital. Blir ikke det vanskelig når dere har skrevet ned så mye av verdien på Sør Arena?

- Det var en av grunnene til at Sør Arena ble solgt fra Start Toppfotball til Sparebanken Sør. Nå sitter vi ikke på noe mer risiko for mer tap på arenaen for å sikre at vi har en positiv egenkapital. Vi har en 40 års leieavtale med Start Stadion med alt det vi trenger. Vi har samme inntektsmuligheter som før, men vi har en leie istedenfor risikoen, sier Skisland.

- Budsjettert med midt på tabellen
Klubben har budsjettert med å havne langt over der de fleste ekspertene har spådd at Start skal ende denne sesongen, men ledelsen nekter for at dette er gambling.

- Vi er rimelig trygge på at vi skal greie oss i Tippeligaen i år. Vi budsjetterer med at vi skal ende midt på tabellen, sier Starts administrerende direktør.

- Men hva gjør dere hvis ikke dere klarer å holde budsjettet?

- Da blir det kostnadskutt og da kan det bli på bemanning, men det er ingenting som skulle tilsi det skjer. Jeg er mye mer komfortabel nå enn i fjor. Det var på denne tiden vi begynte å skjønne at vi satt på en bombe, og nå er vi i en helt annet situasjon, sier Skisland.