Statsminister Jens Stoltenberg besøkte den konkursrammede bedriften Fundo Wheels i Høyanger. Her er han i kantinen sammen med de ansatte i bedriften.  (Foto: Tipser MMS til 02255/)
Statsminister Jens Stoltenberg besøkte den konkursrammede bedriften Fundo Wheels i Høyanger. Her er han i kantinen sammen med de ansatte i bedriften. (Foto: Tipser MMS til 02255/)

Stoltenberg på Fundo

Jens Stoltenberg møtte de ansatte på Fundo-fabrikken da han besøkte Sogn og Fjordane torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjørnestensbedriften Fundo Wheels gikk konkurs i januar. 350 ansatte mistet sine jobber, og torsdag fikk de hilse på statsminister Jens Stoltenberg.

Nye virksomheter

Han var på rundreise i Sogn og Fjordane for å ta pulsen på lokalt næringsliv. I Høyanger var det Fundo-konkursen og nye virksomheter for bygda som var samtaletema.

Arbeidsledigheten steg til 25 prosent i Høyanger da Fundo gikk inn.

- Det er viktig for meg å treffe de som er rammet av finanskrisen og gi dem håp til å tenke fremover, sier Jens Stoltenberg.

- Epoke er forbi

Høyanger har fått 30 millioner kroner i krisestøtte. Stoltenberg antydet at det kan komme mer.

- Det er viktig å innse at en epoke er forbi og at vi må tenke nytt. Det vil komme midler til nye virksomheter bare ideene er gode nok, sier Jens Stoltenberg.

Statsministeren stoppet også innom Florø. Her slo ordfører Bente Frøyen Steindal et slag for veiene i fylket.

- Jeg fortalte ham om hva som er viktig for oss på kysten. Vi har ingen kystvei og det gjør ingenting godt for utviklingen. Jeg tror han synes det er bra at vi er elleve kystordførere som er enige om denne veien og at vi jobber sammen for å få den, sier Steindal til NRK Sogn og Fjordane.

I Gaular kommune hadde ordfører Jenny Følling fødselsdag. Selvsagt stemte Stoltenberg i på bursdagssangen.